Vb 2014: Hodgson szerint Anglia legyőzte Costa Ricát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 20:20
null
Roy Hodgson és az angol játékosok megköszönik szurkolóik támogatását (Fotó: Reuters)
Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya szinte győzelmet látott Costa Rica ellen.

 

„Leszámítva az első tíz-tizenkét percet, végig mi uraltuk a meccset. Csak a helyzeteinket nem rúgtuk be. Ha berúgjuk azokat, simán nyerünk. De azt fontosnak tartom, hogy azokat a bizonyos gólhelyzeteket kialakítottuk – mondta gyors értékelésében a keddi 0–0 után Roy Hodgson, az angolok napokban sokat kritizált szövetségi kapitánya. – Hogy aggaszt-e Daniel Sturridge rossz helyzetkihasználása? Nem, biztos vagyok benne, hogy a jövőben az ilyen helyzeteket belövi. Hihetetlen balszerencsénk volt, hogy nem nyertük meg ezt a meccset. A hátvédnégyesünk tökéletes munkát végzett, ellenfelünknek szinte nem volt helyzete, és a középpályán is lejátszottuk őket a pályáról.”

Menni vagy nem menni? Ez itt a lampardi kérdés (Fotó: Reuters)
Menni vagy nem menni? Ez itt a lampardi kérdés (Fotó: Reuters)

„Meg kellett volna nyernünk ezt a meccset – fűzte tovább szövetségi kapitánya gondolatait Frank Lampard, aki a keddi meccsen csapatkapitánya volt az angol válogatottnak. – Jól felkészültünk, ami erőnkből telt, meg is tettük. Nem mondom, hogy gólszüretet szalasztottunk el, de éppen elég helyzetünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. És még egy büntető is járt volna nekünk. A drukkereink többet vártak tőlünk, de lám, még most is énekelnek, kitartottak mellettünk, szóval le a kalappal előttük. A jövőm? Még nem tudom. Harminchat éves vagyok, de imádok a válogatottban játszani. Szóval korai még erről beszélni…”

„Profik vagyunk, de a büszkeség is helytállásra kötelezett, meg kellett mutatnunk, hogy hazánk válogatottjáért mindenre hajlandók vagyunk – fogalmazott Jack Wilshere, az angolok középpályása. – Sikerült dacolnunk a hőséggel, és nem süllyedtünk letargiába a kiesés tudatában sem. Igaz, az első félidőben idegesen játszottunk. Fontos volt, hogy a földre vigyük a labdát, utána legalább huszonöt percig domináltunk is. Volt néhány helyzetünk, és örülünk, hogy legalább nem veszítettük el az összes meccsünket. Az egész tornát figyelembe véve megmutattuk, hogy van néhány jó fiatal játékosunk.”

„Lenyűgöző volt a világ legnagyobb futballtornáján játszani, egy álmom vált valóra ezzel, megőrzésre érdemes emlék. Nem is kívánok megállni itt, egyre jobb és jobb akarok lenni (a válogatottban) – helyezte a hangsúlyt a jövőre Luke Shaw az angol védelemből. – Nagyon szerettem volna, ha megnyerjük a meccset, de sajnos nem sikerült. Pedig néha nagyszerű futballt mutattunk, kár, hogy a helyzetekből nem sikerült gólt szerezni. Borzalmas lett volna pont nélkül hazatérni.”

BÜSZKE A COSTA RICA-I KAPITÁNY
Jorge Luis Pinto, Costa Rica szövetségi kapitánya: – Angliáé a világ legnagyobb válogatottjainak egyike. Vérbeli bajnokok alkotják a csapatukat, számítottunk arra, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Szóval, értékes pontot szereztünk. Szerintem kiegyensúlyozott mérkőzés volt, amelyen jó futballra voltunk képesek, és ez engem büszkeséggel tölt el.

EMLÉKEZTETŐ

D-CSOPORT
COSTA RICA–ANGLIA 0–0

Belo Horizonte,
Estadio Mineirao, 57 823 néző. Vezette: Hajmudi (algériai)
COSTA RICA:
K. Navas – Gamboa, Duarte, G. González, Miller, J. Díaz – B. Ruiz, Brenes (Bolanos, 59.), Borges (Barrantes, 78.), Tejeda – Campbell (Urena, 65.). Szövetségi kapitány: Jorge Pinto
ANGLIA:Foster – Ph. Jones, Cahill, Smalling, Shaw – Lampard, Wilshere (Gerrard, 73.) – J. Milner (Rooney, 76.), Barkley, Lallana (Sterling, 62.) – Sturridge. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

A FIFA szavazásán Keylor Navas, a közép-amerikaiak kapusa lett a meccs embere.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1 4–1 +3 7
2. Uruguay 3 2 1 4–4 0 6
3. Olaszország 3 1 2 2–3 –1 3
4. Anglia 3 1 2 2–4 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik