Az angol búcsú méltó volt a szerepléshez, Costa Rica csoportelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 17:50
null
Az angolok ezen a vb-n egyik ellenfelük mellé sem nőttek fel (Fotó: Action Images)
Anglia ötlettelen, Costa Rica kényelmes játékot mutatott a D-csoport utolsó fordulójában, nem csoda, hogy gól nélküli döntetlen lett a vége. Az utolsó meccsére a kezdőcsapatát két poszt híján teljesen átalakító Roy Hodgson együttese csak annak örülhet, hogy nem zárta pont nélkül a tornát. Costa Rica viszont csoportelsőként nyolcaddöntős három világbajnok előtt.

 

VB 2014
D-CSOPORT
COSTA RICA–ANGLIA 0–0

Belo Horizonte,
Estadio Mineirao, 57 823 néző. Vezette: Hajmudi (algériai)
COSTA RICA:
K. Navas – Gamboa, Duarte, G. González, Miller, J. Díaz – B. Ruiz, Brenes (Bolanos, 59.), Borges (Barrantes, 78.), Tejeda – Campbell (Urena, 65.). Szövetségi kapitány: Jorge Pinto
ANGLIA:Foster – Ph. Jones, Cahill, Smalling, Shaw – Lampard, Wilshere (Gerrard, 73.) – J. Milner (Rooney, 76.), Barkley, Lallana (Sterling, 62.) – Sturridge. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

Costa Rica biztos továbbjutóként, Anglia biztos kiesőként várta a két csapat Belo Horizonte-i összecsapását. A közép-amerikaiak számára a csoportelsőség volt a tét, és az, hogy miután a csoportkör első két meccsén egyedülálló módon két világbajnokot is legyőztek, a harmadik elleni sikerrel tegyék fel a koronát a torna első szakaszában nyújtott teljesítményükre.

Jorge Pinto a szokásos csapatával állt ki, míg Roy Hodgson szinte teljesen felforgatta az első két mérkőzésen látott kezdőjét, csak Gary Cahill és Daniel Sturridge maradt meg. A megfiatalított angol csapat Frank Lamparddal kiegészülve azonban képtelen volt jobb játékra az „elődöknél", ötlettelenül állt neki a Costa Rica-i védelem feltörésének.

Hiába lendült meg egyszer-egyszer Sturridge vagy Ross Barkley, egyedül maradt, és vagy elcselezte magát, vagy kapura lőtt általában kiszorított helyzetből. Az ötlettelen, tanácstalan támadásvezetés négy kapura lövésben mutatkozott meg az első félidőben, ezekből egy sem talált kaput.

Costa Rica jelszava a kényelmesség volt, Pinto együttese tökéletesen elégedett volt az iksszel, és felszabadultan is játszott, egy-egy kontrája nagyobb veszélyt jelentett az angolok próbálkozásainál – persze nem volt magasan a léc.

A legnagyobb helyzet – a rengeteg rossz belépő egyike – Adam Lallana szabálytalansága után Celso Borges 24 méteres szabadrúgása volt, a léc alá tartó labdát Ben Foster bravúrral tolta a lécre – ez bőven elég volt ahhoz, hogy az angolok legjobbja legyen a WBA hálóőre.

A világbajnokságokon tíz 0–0-val csúcstartó angolok a fordulás után fokozták a tempót, az 58. percben Lallana elfutott a bal oldalon, de Keilor Navas kapus vetődve útját állta a középen érkező Sturridge-nak szánt labdának. Két perccel később Lampard szabadrúgása borzolta a kedélyeket, de a Costa Rica-i 16-os vonala és a tizenegyespont között ide-oda pattogó labdát egyik angol sem tudta kapura terelni.

A 65. percben Sturridge elcsavarta Navas mellett a labdát, de az a kaput is elkerülte a meccs addigi legnagyobb angol helyzete után. Ám legalább volt egy kis felvillanásuk a „háromoroszlánosoknak". Hodgson az utolsó negyedórára behozta Steven Gerrardot Lampard mellé (és a Pool veteránja meg is kapta a kapitányi karszalagot társától), akikhez Wayne Rooney is csatlakozott – elindultak a találgatások, hogy most látjuk-e utoljára hármójukat egyszerre a pályán az angol nemzeti csapatban.

Velük sem lett pörgősebb a csapat játéka, mert, bár Rooneynak volt egy jobb lövése, valójában az éppen alakuló lendület is elveszett.

Borzasztó meccsen búcsúzott borzasztó vb-jétől Anglia, míg Costa Rica csoportelsőként várja nyolcaddöntős ellenfelét a C-csoportból.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Uruguay a másik továbbjutó, tudósítás itt!

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1 4–1 +3 7
2. Uruguay 3 2 1 4–4 0 6
3. Olaszország 3 1 2 2–3 –1 3
4. Anglia 3 1 2 2–4 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik