Vb 2014: Csak ráadás, hogy betaláltam - James Rodríguez

Vágólapra másolva!
2014.06.19. 22:05
null
James Rodrígueznek nem számít a gól, csak a győzelem (Fotó: Action Images)
Pékerman: A szurkolótábor ismét feldobta a csapatot • Lamouchi: Sok a hiba, ez nem megengedhető.

 

A kolumbiai labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Elefántcsontpartot a világbajnokság C-csoportjában, és ezzel hatalmas lépést tett a továbbjutás felé. José Pékerman, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya a meccs után elmondta: rengeteget köszönhetnek szurkolóik támogatásának.

„Sokan támogattak most is minket a nézőtérről, és ez ismét feldobta a csapatot” – így a kolumbiai szövetségi kapitány, José Pékerman, aki úgy kapott a minap 300 ezer szavazatot a kolumbiai elnökválasztáson, hogy azon természetesen el sem indult, de sokan felírták az ő nevét is a szavazócédulára.

„Egy ilyen kemény mérkőzésen, mint amilyen ez is volt, nagyon sokat számít ez. Csapatom megfelelt a várakozásoknak, és bizonyította, hogy sokra képes. Mentálisan is igen erősnek bizonyultak játékosaim, és képesek voltak csapatként futballozni, a megfelelő elszántsággal. Remélem, továbbra is számíthatunk szurkolóinkra, minden mérkőzés nagyon nehéz lesz számunkra.”

„Csodálatos érzés volt, hogy ennyi ember ünnepelt minket – mondta az újabb mérkőzés legjobbjának megválasztott James Rodríguez. – Boldogok lehetünk, mert kemény ellenféllel néztünk szembe, amelynek jó játékosai vannak. Azért küzdöttem, hogy segítsem a csapatot, az csak egy ráadás, hogy be is találtam a kapuba.”

„Az elejétől a végéig támadtak a kolumbiaiak, ezért elismerés illeti őket. Nem feltétlenül érdemeltünk vereséget, azonban sokat hibáztunk, és ez nem megengedhető – szögezte le az elefántcsontpartiak francia kapitánya, Sabri Lamouchi. – Meg kell várnunk az esti meccset is, de le fogjuk győzni Görögországot, nincs más alternatívánk.”

Lamouchinak ismét válaszolnia kellett azokra a kérdésekre is, hogy miért csak a kispadon kezdett Didier Drogba. „Nincs problémám Didier-vel, mindig a lehetőségek alapján állítom össze az együttest, illetve hogy mit tartok a legjobbnak a csapat számára” – mondta a szakember.

„Miért mindig rólam szólnak a kérdések? – fakadt ki Didier Drogba két órával a csütörtöki meccs (Kolumbia, 1–2) lefújása után, amikor megérkezett a vegyes zónába. – Mindig próbálják megszemélyesíteni a problémákat, de végtére is csak egyvalami számít, a csapat."

Az újságírók nem tágítottak, továbbra is a csereszerepről faggatták (volna) az elefántcsontpartiak egyik leghíresebb játékosát, aki az arcáról le nem hervadó mosollyal folytatta:

„Szóval azt akarják tudni, mit gondolok erről? Nem mindig mondhatom el, hogy mik az érzéseim. Az edző így döntött, én pedig tiszteletben tartom. Amúgy meg bizonyítottuk, hogy álljuk velük a versenyt. Két buta szituációból kaptunk két gólt, de ezeket leszámítva jó meccsünk volt."

Mint emlékezetes, Drogba az első és a második csoportmeccsen is csere volt: az elsőn hátrányos állásnál lépett pályára, és csapata hamarosan fordított, s végül nyert Japán ellen (2–1), míg Kolumbia ellen 0–0-nál állt be, és 2–1-es vereség lett a vége.

VB 2014
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
KOLUMBIA–ELEFÁNTCSONTPART
2–1
Brazíliaváros,
Estádio Nacional de Brasília, 68 748. V: Webb (angol)
KOLUMBIA: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero (Arias, 72.) – Cuadrado, A. Aguilar (Mejía, 79.), C. Sánchez, J. Rodríguez – Ibarbo (Quintero, 53.), T. Gutiérrez. Szövetségi kapitány: José Pékerman
ELEFÁNTCSONTPART: Barry – Aurier, Zokora, Bamba, Boka – Tioté, Y. Touré, Die (Bolly, 73.) – Gradel (S. Kalou, 67.), Bony (Drogba, 60.), Gervinho. Szövetségi kapitány: Sabri Lamouchi
Gólszerző: J. Rodríguez (64.), Quintero (70.), ill. Gervinho (73.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kolumbia 2 2 5–1 +4 6
2. Elefántcsontpart 2 1 1 3–3 0 3
3. Japán 1 1 1–2 –1 0
4. Görögország 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik