Vb 2014: a belga kapitány nagyon leszólta Argentínát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 22:03
null
Wilmots Lukakut vigasztalja (Fotó: Reuters)
Marc Wilmots belga kapitány szerint az ő csapata volt a jobb.

„Egyetlen hibát követtünk el, mégis kiestünk – fogalmazott keserűen Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya az Argentína ellen 1–0-ra elveszített szombati világbajnoki negyeddöntő után. – Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy Higuaín ilyen korán gólt rúgott. Az argentinok voltak a favoritok, de nem állt szándékunkban ezt ilyen gyorsan nyomatékosítani…”

A belga szakvezető ugyanakkor hozzátette: játékosai a későbbiekben mindent megtettek, diktálták a tempót, kialakítottak öt-hat helyzetet, de találékonyabban kellett volna viszonyulniuk az argentinok stratégiájához.

„(Mert) az argentinok mindent megtettek, hogy öljék az időt, a cseréik vagy fél óráig eltartottak – folytatta Wilmots, aki „átlagos csapat egy kiemelkedő futballistával” jellemzéssel illette az ellenfelet. – Nem akartak játszani. Azt kívánom az argentinoknak, hogy semmi baj se történjen Messivel. A labdát sohasem veszíti el, és bár nem akarok panaszkodni, ha szabálytalankodik, sohasem fújnak ellene. Megmutatta, milyen kiválóan tartja a labdát, és juttatja ezzel lélegzethez csapatát. Olyan fáradtak voltak, hogy az volt a benyomásom, ha egyenlítünk, azonnal végük lesz. Nagy csalódás olyan csapattól kikapni, amelyik semmiben sem volt jobb nálunk. Önök szerint ez egy jó meccs volt? Mert szerintem egyáltalán nem volt az.”

Wilmots minden keserűsége ellenére hozzátette: igyekszik a pozitívumokra emlékezni, arra, hogy összességében jó világbajnokságot hagynak maguk mögött. A csapatuk még nagyon fiatal, és az Európa-bajnoki selejtezőkön remélhetőleg már tudnak masszív védelmi blokk ellen játszani, „az argentinok ellen sok tapasztalatot szereztünk ehhez”.

EMLÉKEZTETŐ

VB 2014, NEGYEDDÖNTŐ
ARGENTÍNA–BELGIUM 1–0
(1–0)
Brazíliaváros,
Nemzeti Stadion, 68 551 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di María (E. Pérez, 33.) – Lavezzi (Palacio, 71.), Messi, Higuaín (Gago, 81.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini – Mirallas (Mertens, 60.), De Bruyne, E. Hazard (Chadli, 75.) – Origi (Lukaku, 59.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
Gólszerző: Higuaín (8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik