Suárez, Vidal és Pogba sem fért be a vb legértékesebb csapatába

Vágólapra másolva!
2014.06.06. 08:02
A labdarúgással foglalkozó szakportál, a Transfermarkt összeállította az egy hét múlva kezdődő brazíliai világbajnokság mezőnyének – saját adatbázisuk szerint – legértékesebb kezdőcsapatát. A csapatban szereplő nevekkel lehet vitatkozni, de az biztos, hogy 536 millió font értékű vb-válogatott jött össze 4–3–3-as taktikai felállásba rendezve.

 

Fontos megjegyezni, hogy a csapatba beválasztott játékosokat nem játékjoguk vételára, hanem a Transfermarkt becsült piaci értékei alapján válogatták be.

A kapuban Manuel Neuer neve vélhetően keveseket lep meg, mögötte az Atlético Madrid sikeres szezonjában oroszlánrészt vállaló Courtois áll a legértékesebb kapusok rangsorában. Ha a valaha legnagyobb összegért klubot cserélő játékosokból állna össze a válogatott, az olaszok kapuját védő Gianluigi Buffonnal (4.4 m) kezdődne a csapat.

Említésre méltó kimaradók: Thibaut Courtois (22 m), Salvatore Sirigu (18 m), Igor Akinfejev (18 m).

A védelem bal oldalán a Real Madrid brazil bekkje, Marcelo kapott helyet. A jobb szélen Philipp Lahm helye megkérdőjelezhetetlen, a védelem közepére Thiago Silva és Sergio Ramos került be – ők ketten 35-35 millió fonttal a legértékesebb középhátvédek.

Említésre méltó kimaradók: Vincent Kompany (30 m), Gerard Piqué (31 m), David Luiz (23 m), Mats Hummels (23 m).

A középpályások közül Gareth Bale a legdrágábbnak vélt (70 m) a német szaklap szerint, de ő nem lesz ott a vb-n, így a csapatba sem kerülhetett be. A hármas tengelyt Andrés Iniesta, Mario Götze és Cesc Fabregas alkotja. Utóbbi „szereplése” három szempontból is érdekes. Elsősorban visszafogott szezonját követően nehezen érthető, hogy a katalán neve mellett egy 44 millió fontos értékösszeget áll, másodsorban az is meglepő, hogy a Transfermarkt őt favorizálta az egyaránt 44 millió fontos (szintén gyenge tavaszt futó) Mesut Özillel szemben. Az is igaz, hogy Özil inkább Götze posztjára lenne ideális választás, de ott négymilliós hátránya van. A harmadik: sajtóhírek szerint a Chelsea „csupán" 30 millió fontot tesz le Fabregasért, amit a Barcelona kész elfogadni.

Említésre méltó kimaradók: Franck Ribéry (40 m), Paul Pogba (39 m), Sergio Busquets (39 m), Eden Hazard (39 m), Arturo Vidal (37 m).

A csatársorban Messi és Cristiano Ronaldo nevével badarság lenne vitatkozni. Messi értékét a Transfermarkt is magasabbra teszi, mint Ronaldóét, de számításaik szerint nincs akkora különbség a két szupersztár között, mint a svájci CIES Football Observatory rangsorában. Mellettük Neymar szerepel a támadótrió bal oldalán, a vb-házigazdák legnagyobb reménysége minden bizonnyal a korkülönbségnek köszönhetően (7 millió fonttal megelőzve) szorította ki a fantasztikus szezont produkáló Luis Suárezt.

Említésre méltó kimaradók: Edinson Cavani (52 m), Luis Suárez (45 m), Hulk (42 m), Sergio Agüero (39 m), Wayne Rooney (39 m).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik