Prandelli: Japán jobb volt, nálunk elfogyott a benzin

Vágólapra másolva!
2013.06.20. 11:20
null
Nem volt véletlen az olaszok nagy öröme: ők is érezték, hogy szerencsés három ponthoz jutottak (Fotók: Action Images)
Az olasz labdarúgó-válogatott 4–3-as győzelmet aratott Japán ellen a Konföderációs Kupa csoportkörének második fordulójában, így a Mexikó ellen 2–0-ra nyerő házigazda Brazíliával együtt bejutott az elődöntőbe. A meccsek után mindkét győztes válogatott részéről úgy nyilatkoztak: az első meccs jobb volt, és a folytatásban javítani kell a játékon.

BRAZÍLIA–MEXIKÓ 2–0

„A kezdésünk fantasztikus volt, aztán Mexikó megfordította a meccs képét, és játékban felülmúlt minket egy ideig. Mondhatnám, hogy jól teljesítettünk, legalábbis az elején. Azt hiszem, az atmoszféra itt Fortalezában megfogta egy kicsit a kezdeti percekben Mexikót” – mondta a meccs után Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott kapitánya.

David Luiz törött orral is a levegő ura volt
David Luiz törött orral is a levegő ura volt
„Amikor David Luiz lejött sérülés miatt, problémáink voltak. Volt egy huszonöt perces időszak, amikor nem játszottunk jól. A második félidőben aztán visszajöttünk, és kiegyensúlyozottabb lett a meccs. Mexikó elöl többet kockáztatott, és mi nem játszottunk olyan jól, mint Japán ellen” – nyilatkozta a selecao kapitánya, akinek a csapata szombaton az olaszokkal csap össze a csoportelsőségért.

Ami egyébként az említett David Luizt illeti: mint utóbb kiderült, a védő orrcsonttöréssel játszotta végig a mérkőzés nagy részét. A Chelsea hátvédje az első félidőben sérült meg, de – noha többször is átvérzett a géz az orrában – végig maradt a gyepen.

„Ha vége a tornának, megcsináltatom az orromat, sőt lehet, hogy az egész arcomat” – tréfálkozott a 27 éves Luiz, akiről egyelőre nem tudni, hogy szerepelhet-e a brazilok utolsó csoportmeccsén, szombaton az olaszok ellen.

PELÉ BÉKESZÓZATA
SÜKET FÜLEKRE TALÁLT

Nem aratott sikert békefelhívásával Pelé, a brazil és az egyetemes labdarúgás kimagasló alakja, aki a két évtizede a legnagyobb brazíliai tiltakozóhullám befejezésére próbálta rábírni a tüntetőket.

A háromszoros világbajnok futballista arra szólította fel az O Globo Tv-nek nyilatkozva demonstráló honfitársait, hogy hagyjanak fel a protestálással, térjenek haza otthonaikba az utcai felvonulásokról és inkább a labdarúgásra, a Konföderációs Kupa mérkőzéseire figyeljenek.

Pelé állásfoglalását a világhálón többnyire gúnyos hangú reakciók fogadták a tüntetők részéről, akiknek a rendőrséggel több helyütt is összecsapásokba torkolló megmozdulásai a múlt héten kezdődtek és szélesedtek országossá. A tiltakozók elsősorban a jövő évi labdarúgó-vb rendkívüli költségei, a gyenge közszolgáltatások és a kiterjedt korrupció ellen emelik fel a szavukat.

A brazil kormány szerdán bejelentette, hogy az elitrendőrség alakulatait vezénylik hat városba, a nyolc nemzeti válogatottat felvonultató labdarúgó Konföderációs Kupa helyszíneire.

OLASZORSZÁG–JAPÁN 4–3

„Szerencsések voltunk ma, és remélhetőleg jó lecke ez a mérkőzés. Az eredmény talán az egyetlen pozitív dolog a mai este folyamán” – mondta a 4–3-ra megnyert meccs után az olaszok első gólját szerző Daniele De Rossi, aki nem titkolta, hogy elfáradt az összecsapáson.

„Japán hihetetlen volt, nagyon erősek és dinamikusak a játékosai. Sohasem játszottam még ilyen klímában, amikor a 68. percben felnéztem az eredményjelzőre, azt hittem, már legalább 200 perce játszunk” – utalt a 80 százalékos páratartalomra a Roma játékosa, aki két sárga lapja miatt kihagyja a brazilok elleni „csoportdöntőt”.

„Sárga lapot kaptam, és igazán kár, hogy ki kell hagynom a Brazília elleni meccset, de remélem, ez jó lehetőség lesz másoknak, hogy megkapják az esélyt. Az olasz mezben játszani számomra mindig büszkeség” – mondta De Rossi.

Akármennyire is szenvedős volt az olasz győzelem, egy különösnek tűnő sorozatot megszakított Cesare Prandelli csapata, bármilyen hihetetlen ugyanis, de a squadra azzurra tizenhárom éve nem nyert egy nagy torna második mérkőzésén. Legutóbb 2000. június 14-én, a Belgium elleni Eb-meccsen sikerült mindez, azóta hét nagy tornán öt döntetlen és két vereség volt a mérleg.

„Több meccs volt egy meccsben a mai, olyan elszántsággal és érzelmekkel, amelyeket talán még sohasem láttunk, és remélem, hogy nem is kell többet átélnünk – nyilatkozta a lefújás után az olasz szövetségi kapitány. – És a végén szerencsések voltunk: Japán sokkal jobban játszott nálunk. Az első huszonöt percben semmit sem értettünk meg abból, mit kellene tennünk a pályán, aztán lábra álltunk, és aztán egygólos előnyünknél ismét visszavettünk, mert elfogyott a benzin” – mondta Prandelli.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–JAPÁN 4–3 (De Rossi 41., Ucsida 50. öngól, Balotelli 52. 11-esből, Giovinco 86., ill. Honda 21. 11-esből, Kagava 33., Okazaki 69.)

BRAZÍLIA–MEXIKÓ 2–0 (Neymar 9., Jo 90.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 2
5–0 +5 6
2. Olaszország 2
2 6–4 +2 6
3. Mexikó 2 2
1–4 –3 0
4. Japán 2
2 3–7 –4 0
Brazília és Olaszország továbbjutott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik