Brazília ismét győzött a Konföderációs Kupán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.19. 20:25
null
A két gólszerző, előtérben az asszisztot is adó Naymar (Fotó: Action Images)
A 2014-es világbajnokságot megelőző idei Konföderációs Kupa csoportkörének 2. fordulójában a házigazda Brazília Mexikót fogadta. A hazaiak, ha nem is könnyen, de győztek, mégpedig a gólt és gólpasszt is jegyző Neymar vezérletével.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Könnyed győzelemmel kezdte a címvédő és házigazda Brazília a Konföderációs Kupát, a labdarúgás elővilágbajnokságát, és a második körben azzal a Mexikóval találkozott, amely első mérkőzésén mondhatni simán kikapott Olaszországtól. A zöld mezes vendégek egyébként sincsenek jó formában, szenvednek a világbajnoki selejtezőkön is, míg a selecaót csak az zavarhatta meg valamelyest, hogy immáron több tízezren tüntetnek a futballra rengeteg pénzt költő kormány ellen.

„Ébredj föl Brazília, egy tanár többet ér, mint Neymar" – skandálta a tömeg, és ha nincs is igazuk (egyik ember sem ér többet a másiknál), bizony nem ilyen mérkőzés előtti hangulathoz szoktak arrafelé a futballisták. A 2012-es olimpiai döntő visszavágóján (az akkori keretekből 14-en erre a tornára is elutazhattak) egyik kezdőcsapat sem rejtett meglepetéseket, az egyik oldalon nem igazán volt miért, a másikon nem volt kire cserélgetni.


Ők biztosan nem tüntetnek, de ha igen, mi mindenképpen egyetértünk velük!
Ők biztosan nem tüntetnek, de ha igen, mi mindenképpen egyetértünk velük!

Az a tény sem rengeti meg a világot, hogy a selecao lendületes támadásokkal kezdett, az első öt percben több gólhelyzetet is kialakítva, azt viszont érdekes volt megfigyelni, ahogyan Marcelóék heves gesztusokkal lelkesítették a nézőket a mérkőzés közben. Semmi sem lelkesíti jobban a fanokat, mint egy pofás gól, tudják ez a brazilok is: a 9. percben Neymar tette fel a koronát egy szép brazil akcióra és egy borzalmas mexikói védelmi hibára. 1–0!
Mier hagyta üresen Neymart
Mier hagyta üresen Neymart


Daniel Alves egy mesés nyeséssel nem sokra rá megduplázhatta volna csapat előnyét, majd váratlanul a mexikóiak előtt is adott két ziccer, de az elsőt Luiz Gustavo blokkolta, Hiram Mier lövését pedig Júlio César szögletre tornázta a jobb alsó elől. A zöld mezes támadások ideális terepet biztosítottak a helyi „könnyűlovasok" számára, egymást követték a veszélyes brazil kontrák. A félidő végére azonban a „veszélyes" jelzőt elfelejthettük, ám a halvány mexikói mezőnyfölény sem sokat ért.

A pihenő után is gyors góllal kezdtek a brazilok, pontosabban egy gyors lesgóllal, majd váratlanul ismét visszavettek a tempóból Oscarék – mesterük, Luiz Felipe Scolari értetlenkedve állt a kispad előtt, és komoran grimaszolt. Hát még amikor Hulk hat méterről a kapu mellé lőtt, majd Neymar is kihagyott egy ziccert...

A középpályás játék zárójelbe tételével izgalmassá vált a mérkőzés, mindkét 16-oson belül zajlott az élet, miközben az egyik oldalon Hernanes és Lucas Moura, a másikon Pablo Barrera szállt be, éppen a középső csapatrészekbe.


Nem Counterstrike, csak a stadion előtt is zajlik az élet. Több pontos lövéssel
Nem Counterstrike, csak a stadion előtt is zajlik az élet. Több pontos lövéssel


A hajrára fordulva két gólszerzési lehetőséget is elszalasztottak a zöld mezesek, Scolari Jo bevetésével operált – a cserecsatár nem is hiába lépett pályára, bár a gólban a csodás cselekkel őt helyzetbe hozó Neymaré a fő érdem. 2–0!

Jo lett így a Konföderációs Kupa történetének első játékosa, aki két gólt is szerzett a hosszabbításban.

Hey Jo...
Hey Jo...

Győzött tehát 2–0-ra Brazília, ezzel, ha még nem is jutott tovább, tulajdonképpen már az elődöntőre készülődhet, bár az olaszok elleni csoportrangadó még hátra van.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-csoport
BRAZÍLIA–MEXIKÓ 2–0 (Neymar 9., Jo 93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik