Hétgólos mérkőzésen verték az olaszok a japánokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.19. 23:50
null
Hatalmas és fordulatos csatát hozott a mérkőzés (Fotó: Action Images)
A 2014-es labdarúgó-világbajnokságot megelőző Konföderációs Kupa csoportkörének 2. fordulójában a győzelemmel rajtoló Olaszország a vereséggel induló Japánnal csapott össze. A roppant izgalmas, fordulatos mérkőzésen 4–3-ra győzött az európai csapat. Ezzel a három ponttal az elődöntőbe jutott az olasz és a brazil válogatott is.  


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Egyszerű volt a képlet az olasz-japán csoportmérkőzés előtt: mivel a házigazda brazilok nem sokkal korábban legyőzték Mexikót, a szintén sikerrel rajtoló olaszok tudták: újabb három pont megszerzésével az elődöntőbe jutnak, a házigazdával együtt. A recifei mérkőzés egyik különlegessége az volt, hogy az ázsiai válogatott szövetségi kapitányi posztját egy olasz szakember, Alberto Zaccheroni tölti be, aki jó előre leszögezte: munkaadója iránti tiszteletből nem énekli majd a kezdés előtt az olasz himnuszt.

A két kapitány csak marginálisan változtatott kezdőcsapatán az első körhöz képest, és Zaccheroni új embere, Maeda Rjoicsi kis híján már a mérkőzés elején betalált, de az ötösről pontatlanul fejelt kapura. Egyébként is jobban kezdtek a japánok, a lendületes Kagava Sindzsivel nem tudtak mit kezdeni az olasz védők, de újabb ziccert már nem tudtak kialakítani a mérkőzés elején a fehér mezesek.

Dupla szemüvegen át az igazi
Dupla szemüvegen át az igazi
Vagy párosan
Vagy párosan


Mégis hamarosan vezetést szereztek: Mattia De Sciglio elaludt a balon, Okazaki Sindzsi kapura tört az ajándék labdával, majd nagyot esett a kivetődő Gianluigi Buffonban, az argentin játékvezető, Diego Abal pedig 11-est ítélt. Buffon megúszta egy sárgával, de a gólt nem úszta meg, mert Honda Keiszuke higgadtan a bal alsóba lőtt. 0–1!

Buffon érkezik...
Buffon érkezik...
...csodálkozik...
...csodálkozik...
... majd hiába repül
... majd hiába repül


Nem pörgött fel a kapott gól után az olasz csapat, ez már Cesare Prandellinek is sok volt, így már a 30. percben cserélt: Alberto Aquilanit Sebastian Giovinco váltotta. Nem sokkal a csere után gól született, csak éppen nem úgy, ahogyan Prandelli elgondolta: négy olasz játékos lelkén is szárad Kagava Sindzsi találata, aki a squadra védelmének totális csődje után iratkozhatott fel a góllövők közé. 0–2!

Körben áll egy japánka
Körben áll egy japánka


Az újabb pofon már felébresztette az európaiakat, és Daniele De Rossi még a félidő előtt szépített: Andrea Pirlo szöglete után magabiztosan fejelt a hálóba, hat méterről. 1–2!

De Rossi bólintása indította be a talján hengert
De Rossi bólintása indította be a talján hengert

Kevés hiányzott egyénként az egyenlítéshez, mert az első játékrész végén Emanuele Giaccherini lövése a kapufán csattant. No de ami késik, nem múlik: öt perc telt el a második félidőből, amikor Giaccherini beadását Balotelli elől Ucsida Acuto saját kapujába rúgta. Nem sokra rá 3–2-re módosult a mérkőzés állása, ugyanis egy kezezésért megítélt büntetőt Mario Balotelli gólra váltott – felállt tehát a kétgólos hátrányból és fordított a bő tíz „nettó játékperc" alatt háromszor is eredményes squadra!

Balotelli nem hibázott
Balotelli nem hibázott


Visszaállt a vezetés megszerzése után az európai csapat, Prandelli beküldte előbb Ignazio Abatét, majd Claudio Marchisiót, de ismét gólt kaptak a csere után: Okazaki Sindzsi hasonló gólt szerzett, mint De Rossi. 3–3!

Egy támadással később még boldogabbak lehettek volna az ázsiaiak, de hiába lőhetett Honda tiszta helyzetből, Buffon eszén ezúttal nem tudott túljárni. Nem panaszkodhattak az olaszok a szerencséjükre később sem, mert a 82. percben egy támadáson belül egy kapufát és egy lécet is lőttek a japánok, majd egy ellentámadásból Sebastian Giovinco mattolta Kavasima Ejdzsit – a végén pedig Okazaki is eltrafálta a lécet.

Roppant izgalmak után győzött tehát az olasz válogatott, amelynek sikeréért a hazaiak is szorítottak – Balotelliék ezzel a sikerrel az elődöntőbe jutottak, a címvédő brazilokkal egyetemben. Pontokat nem kaptak a japánok, küzdőszellemük jutalma viszont az, hogy rajongótáboruk tovább gyarapodott. Ennyivel azonban biztosan nem elégedettek...

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

OLASZORSZÁG–JAPÁN 4–3

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-csoport
OLASZORSZÁG–JAPÁN 4–3 (De Rossi 41., Ucsida 50.
öngól, Balotelli 52. 11-esből, Giovinco 86., ill. Honda 21. 11-esből, Kagava 33., Okazaki 69.)

Korábban:
BRAZÍLIA–MEXIKÓ 2–0 (Neymar 9., Jo 90.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 2
5–0 +5 6
2. Olaszország 2
2 6–4 +2 6
3. Mexikó 2 2
1–4 –3 0
4. Japán 2
2 3–7 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik