Neymar kritizálása a spanyol vb-stratégia része

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 11:21
null
Scolari szerint Neymar megérdemli, ha a világ legjobb játékosaként beszélnek róla (Fotó: Reuters)
Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: a világbajnokság közelsége magyarázza, hogy a spanyol sajtóban gyakran kritizálják Neymart.

 

„Neymar esete nagyon egyszerű, csak azok nem látják, hogy mi történik, akik behunyják a szemüket” – idézte a Globo internetes kiadása a trénert, aki a portugál nyelvről tartott lisszaboni konferencián érintette ezt a témát.

„Neymart azért kritizálja nagyon gyakran a spanyol sajtó, mert a világbajnokságra tekintve érdeke fűződik ehhez. Nevezetesen ahhoz, hogy ne nagyon emelje ki” – utalt arra, hogy a spanyolok számára nem lenne szerencsés dicsérni a fiatal brazil támadót, s ezzel egyben az önbizalmát növelni.

„Tudjuk, hogy jó játékos, egy bajnok. Meghatározó volt a szerepe a Real Madrid és az Espanyol ellen, valamint a legutóbbi meccsen, az Atlético ellen is. Kimozdítja csapatát az állójátékból. Ha úgy tekintünk rá, mint a világ legjobb labdarúgójára, akkor ezt a minősítést megérdemli, mert nagyon jól futballozik” – tette hozzá.

A spanyol sajtó azt hozta fel az utóbbi időben többször is Neymarral szemben, hogy vitatott tizenegyeseket hoz össze, miközben az első barcelonai évében a góltermelése csak „korrektnek” nevezhető.

A brazil válogatottat 2002-ben világbajnoki címig vezető 65 éves Scolari beszélt arról is, hogy a fejében már gyakorlatilag összeállt a 23 fős világbajnoki keret, amelyet május 7-én hoz nyilvánosságra.

„A lista kilencvenöt százalékosan készen áll. Európai utazásomnak pszichológiai okai vannak. Párizsban és Londonban találkoztam játékosokkal, most pedig Münchenbe megyek. Vasárnap Londonban ebédeltem, ahol a bizalmamról biztosítottam néhány futballistát. Igyekszem megnyugtatni azokat, akikre számítok, hogy a klubjukban a legjobb teljesítményt tudják nyújtani, mert a klub fizeti őket” – tette hozzá.

A szövetségi kapitány említést tett arról, hogy volt, aki azt gondolta, ő nem fog játszani a válogatottban.

„Megmondtam neki, hogy megnyugodhat, mert eddig sokat tett a selecaóért, és kap majd meghívót” – tette hozzá.

Kijelentésével a Chelsea-ben futballozó David Luizra és (vagy) Paulinhóra, a Tottenham Hotspur játékosára utalhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik