Micsoda csapat (lenne)! - Bale, Ibra és Lewandowski sem megy Brazíliába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 17:32
null
Gareth Bale (balra) és Zlatan Ibrahimovic sem lesz ott a vb-n (Fotó: Action Images)
Neymar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi – micsoda nevek és micsoda játékosok ők, akik jövőre megmutathatják tudásokat a labdarúgás legmagasabb szintjén, a négy évente rendezett világbajnokságon! Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski – három újabb remek focista! Nekik azonban nem sikerült hazájuk válogatottjával repülőjegyet váltani a 2014-es versenyre. Összeállításunkban egy kezdőcsapatnyi klasszist szedtünk össze azokból, akik kénytelenek lesznek az édes otthon melegéből a televízión keresztül megnézni a világbajnokságot.


Eddig harmincegy nemzet kvalifikálta magát a nyári világbajnokságra, s – ha csak nem történik nagy meglepetés – Uruguay Jordánia elleni továbbjutásával teljes lesz a mezőny.

A brazíliai vb-ről viszont jó pár neves futballista lemaradt amiatt, hogy válogatottja nem jutott ki a világbajnokságra – közülük igyekeztünk összeállítani a lehető legjobb tizenegyet.

A kapuban a csehek oszlopos tagját, Petr Cech-t (Chelsea) találjuk, előtte a szerb Braniszlav Ivanovics (Chelsea), a dán Daniel Agger (Liverpool) és az osztrák David Alaba (Bayern München) alkotja a háromtagú, de hatékonynak tűnő védelmet. A középpályára a szlovákok legjobbja, Marek Hamsík (Napoli), a dán Christian Eriksen (Tottenham), a walesi Aaron Ramsey (Arsenal) és a 91 millió eruós, szintén walesi Gareth Bale (Real Madrid) fért be a dortmundi rekordigazolás Henrih Mhitarjan társaként.

Az igazán nagy lemaradók azonban kétségkívül a támadószekcióban találhatóak. A svéd Zlatan Ibrahimovic (PSG) és a lengyel Robert Lewandowski (Dortmund) sem tudta kivezetni övéit a vb-re.

A 2014-ES VB-RŐL LEMARADÓ „ÁLOMCSAPAT”
Petr Cech (cseh) – Braniszlav Ivanovics (szerb), Daniel Agger (dán), David Alaba (osztrák) – Marek Hamsík (szlovák), Aaron Ramsey (walesi), Henrih Mhitarjan (örmény), Christian Eriksen (dán), Gareth Bale (walesi) – Robert Lewandowski (lengyel), Zlatan Ibrahimovic (svéd)

Esetleg másképp állítaná össze a vb-ről lemaradó „Dream Team-et”? Írja meg hozzászólás formájában, kiket hiányol a csapatból!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik