Löw 12 újoncot avatott, de nem haraptak fiataljai

Vágólapra másolva!
2014.05.13. 22:39
null
A tartalékos német válogatott nem bírt a lengyelekkel (Fotó: Reuters)
A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra készülő német válogatott legnagyobb csillagai nélkül fogadta a nagy tornáról lemaradt lengyeleket. A Nationalelf, a német nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Joachim Löw 12 újoncot avatott, de a játékosok messze nem voltak ennyire aktívak a pályán, mert az unalmas találkozón nem született gólt, komoly gólhelyzetet is csak kettőt láthattunk.

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Németország–Lengyelország 0–0
Hamburg
, Imtech Arena, 37.569 néző. V: Fernández Borbalán (spanyol)
Németország: Zieler (Ter Stegen, a szünetben) – Rüdiger (Höwedes, a szünetben), Mustafi, Ginter, Sorg (Günter, 83.) – Rudy, Kramer – Goretzka (Hahn, a szünetben), M. Meyer (Arnold, 76.), Draxler – Volland (Jung, 71.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Lengyelország: Boruc – Olkowski, Cionek (Wilusz, 77.), Szukala, Wawrzyniak – Krychowiak, Klich (Wszolek, 81.) – Peszko (Zyro, a szünetben), Obraniak (Linetty, 53.), Rybus – Robak (Milik, 53.). Szövetségi kapitány: Adam Nawalka

Mintha már nem is a 2014-es, hanem a 2018-as világbajnokság járt volna a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Joachim Löwnek a fejében, hiszen nem is a B-, hanem a C-csapatát küldte pályára a brazíliai tornáról lemaradt lengyelek ellen. Nos, a fiatalok – a húszesztendős Julian Draxler egyenesen minden idők legfiatalabb Nationalelf-csapatkapitánya lett – egyáltalán nem nyűgözték le a hamburgi közönséget, az első félidőben hamar felharsant a füttyszó a lelátókon. Egy helyzetet azért összehoztak a fehér mezesek, de Antonio Rüdiger fejesét blokkolta a gólvonalon Slawomir Peszko; ezenkívül joggal kérhetnek számon a hazaiak egy 11-est is, hiszen Kevin Vollandot egyértelműen ellökték a 16-oson belül.

A félidőben a nézők a műsorfüzetet sörre cserélték, a két kapitány pedig sorra cserélt, Löw például a kispadra nevezett játékosok közül hatot is (Marc-André ter Stegen, Sebastian Jung, Benedikt Höwedes, André Hahn, Christian Günter, Maximilian Arnold) csatasorba dobott. A hajrában Hahn is közel járt a gólszerzéshez, de ollózását a lengyel-brazil Thiago Cionek mentette a gólvonalon – hatalmas csalódást okoztak a német fiatalok, maradjunk annyiban, hogy a keddi csapat játékát elnézve nem kell attól félniük az első sorok tagjainak, hogy a közeljövőben kitúrják őket a kezdőből a másod-harmadvonal vezéralakjai.

Alighanem csak arról marad nevezetes Löw 103. válogatott mérkőzése, hogy ez volt az a 90 perc, amikor 12 újoncot avatott.

Nationalzwölf...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik