Háromszor találtak kapuba a tahitiek, mégis kikaptak 6–1-re

Vágólapra másolva!
2013.06.17. 20:50
null
Oduamadi mesterhármassal bosszantotta a peches Tahitit (Fotó: Action Images)
Hétfőn befejeződött a csoportkör 1. fordulója a brazíliai Konföderációs Kupán, a jövő évi világbajnokság főpróbáján: Nigéria 6–1-re legyőzte a lelkes, de borzasztóan peches Tahitit.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ezt is megéltük: a "vasharcosok" végre összemérték magukat a "zöld sasokkal"! Nem, nem ártott meg a szaharai hőség, nem amatőr bajnokságról közvetítünk ismét és nem csapott le az önkéntes vasgyűjtögetőkre a zöld gyakorlós vámkommandó, hanem Tahiti–Nigéria mérkőzést rendeztek a brazíliai Konföderációs Kupa B-csoportjában.

A felek a tőlük szokásosnak mondható módon készültek fel a tornára: az óceániaiak a teljes ismeretlenségből érkeztek a viadalara, munkahelyi szabadságuk kárára, a FIFA-ranglista Terra incognitájáról; míg az afrikai játékosok és vezetők hagyományosan egymás torkának estek a versengés előtt, hiszen az amúgy éppen emelkedőben lévő „szuper sasok" kis híján megbuktak már az 5000 dolláros kérdésnél.

A jegyüzérek pedig a tikettekkel buktak volna, ha befektetnek ilyesmibe, lévén alaposan tanulmányozhattuk a mérkőzés közben a kétségkívül csodás Minerao Stadion szerkezetét, nézői csoportosulások ugyanis csak elvétve takarták el a lelátókat.

H nélkül sem rossz
H nélkül sem rossz
Brazíliai magány
Brazíliai magány

Bátran kezdtek a „vasharcosok", azonban már az ötödik percben hátrányba kerültek, nem is akárhogyan: Uwa Echiéjilé lövése Jonathan Tehaun és Nicolas Vallaron is megpattant, mielőtt a kapust becsapva a hálóba csapódott volna. Arról már ne is értekezzünk, hogy a nigériaihoz a játékvezetőről pattant a labda, azt viszont szögezzük le, hogy a FIFA végül a nigériainak adta a találatot. Újabb öt perc múlva már kettővel vezettek az afrikaiak, Nnamdi Oduamadi szép cselekkel játszotta magát tisztára, közelről pedig nem hibázott.

Nem tiki-taka, inkább tiki-taki: ilyen volt az első találat
Nem tiki-taka, inkább tiki-taki: ilyen volt az első találat


Egymást követték ezt követően is a nigériai támadások és helyzetek, de a piros mezesek elszántan és önfeláldozóan védekeztek, sőt, kósza lövésekre is futotta erejükből. No meg egy gólpasszra, bár ennek nem örültek: Ahmad Musa pontatlan beadását a kapujából kilépő Xavier Samin éppen Nnamdi Oduamadi elé ejtette, aki köszönte szépen, és közelről a hálóba gurított.

Samin nem sokkal később javított renoméján, ugyanis Anthony Ujah egy az egyben vezette rá a labdát, a derék testnevelő szakember azonban hárított előle egy merész kivetődéssel, majd a szintén ziccerben lévő Sunday Mba lábáról is lelopott egy labdát.

A szünet előtt szépíthetett volna Tahiti, mégpedig egy benzinkutas (és részmunkaidős strandi eladó), azaz Steevy Chong Hue révén, ám „Tahiti kicsi Neymarja" két lehetőséget is elszalasztott.

Onnan már könnyű...
Onnan már könnyű...

A szünet után a nigériai Ahmad Musa is kihagyott egy helyzetet, majd beállt mellé a támadásokat erősítendő a Dinamo Kijevben remeklő Ideje Brown. Lett is gól hamarosan, de nem ott, ahol vártuk: az 54. percben egy szöglet után Jonathan Tehau túlugrotta Efe Ambrose-t, és a hálóba bólintott.

Egy szűk negyedóra múltán Jonathan Tehau ismét betalált, bár ennek csak mérsékelten örültek Tahitin, lévén a védő saját kapujába szabadított fel Ideye elől, a hajrá felé közeledve pedig Nnamdi Oduamadi csak megszerezte mesterhármasát, végül pedig Uwa Echiéjilé is szerzett egy "saját" gólt.


Hopsz! Ez bizony becsusszant!
Hopsz! Ez bizony becsusszant!

A legvégén J. Tehau újra eredményes lehetett volna, de a „rendes" kapu előtt már nem volt olyan pontos, mint korábban – háromszor is a kapuba talált tehát Tahiti, mégis 6–1-es vereséget szenvedett.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KONFÖDERÁCIÓS KUPA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
TAHITI–NIGÉRIA 1–6
(J. Tehau 54., ill. Echiéjilé 5., 80., Oduamadi 10., 26., 76., J. Tehau 68. – öngól)

Korábban:
SPANYOLORSZÁG–URUGUAY 2–1 (Pedro 20., Soldado 32., ill. L. Suárez 89.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Nigéria 1 1 6–1 +5 3
2. Spanyolország 1 1 2–1 +1 3
3. Uruguay 1 1 1–2 –1 0
4. Tahiti 1 1 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik