Konföderációs Kupa: pénz nélkül nem repülnek a nigériaiak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.13. 15:58
Ritkán telik el futball-világesemény anélkül, hogy egy afrikai válogatott ne keveredjen saját szövetségével anyagi vitába: a Kickoff információi szerint a nigériai nemzeti csapat játékosai nem hajlandók felszállni a Namíbiából Brazília felé, a Konföderációs Kupára induló repülőgépre, mert a szövetség (NFF) nem fizette ki nekik az Afrika-kupa megnyeréséért járó prémium teljes összegét.

A portál azt állítja, a nigériaiak a tízezer amerikai dolláros bónusz felét kapták csak kézhez, ráadásul költségcsökkentésként a szakmai és háttérstáb néhány tagját is menesztette a szövetség. A futballisták tiltakoznak, és nem hajlandók gépre szállni, az NFF elnöke, Aminu Maigari viszont közölte: ő sem enged álláspontjából.

A nigériai válogatott szerdán még világbajnoki selejtezőt vívott Namíbiával, az 1–1-es döntetlennek köszönhetően maradt csoportja élén, de még nem tudta kiharcolni továbbjutását.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) később közleményben jelezte: a nigériai csapat csakugyan késik az anyagi vita miatt, de a problémák megoldódtak, a „Szuper Sasok” elindulnak Braízliába. A Namíbiai Labdarúgó-szövetség megerősítette: a nigériai csapat nem volt hajlandó elhagyni a szállását és kimenni a windhoeki reptérre. A válogatott a dél-afrikai Johannesburgon keresztül repül a Konföderációs Kupára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik