Vb 2010: órákon át tartottak fogva 36 holland szurkolót a FIFA irodájában

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 11:19
null
Csak semmi logózás: így szabad szurkolni (Fotó: Action Images)
Órákon át tartottak fogva harminchat holland szurkolót a FIFA irodájában, mert hazájuk egyik sörgyárának pólójában buzdították labdarúgó-válogatottjukat a Dánia elleni világbajnoki mérkőzésen Dél-Afrikában. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Mindenki vb-lázban ég. A holland Bavaria Beer is: a sör mellé szurkolói pólókat adtak ajándékba. Ezeket viselték azok a hölgyek, akik a FIFA gyanúja szerint a sörgyár reklámkampányában vesznek részt.

„Nagy hanggal, lelkesen szurkoltunk és a kamerák sokszor mutattak minket. Aztán a második félidőben negyven rendfenntartó vett minket körül és arra kényszerítettek, hogy hagyjuk el a stadiont” – mesélte az érintett hölgyek egyike.

Később a FIFA irodájában kérdezték ki őket a rendőrök, akik feltételezése szerint a szurkolók a Bavariának dolgoznak.

A kihallgatás három óráig tartott, és bár a drukkereket elengedték, a rendőrség tovább vizsgálja az ügyet.

A FIFA elmondása szerint a holland sörgyár a reklámkampánya részeként foglalkoztatja a hölgyeket, bár a pólón márkajelzés nem szerepelt.  

A Budweiser, az esemény hivatalos szponzora az egyetlen sörgyár, amely a stadionokon belül is hirdethet. A FIFA erősen védi a támogatók érdekekeit, hiszen ők jelentik a világbajnokság elsődleges bevételi forrását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik