A FIFA szerint nem áll készen Dél-Afrika

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.23. 20:36
null
Valcke: „Ha valaki megkérdezné, hogy holnap <br />megrendezhetnénk-e az eseményt, <br />az lenne a válasz: nem" (Fotó: Reuters)
Jelen pillanatban nem &aacute;ll k&eacute;szen a ny&aacute;ri labdar&uacute;g&oacute;-vil&aacute;gbajnoks&aacute;g megrendez&eacute;s&eacute;re a D&eacute;l-afrikai K&ouml;zt&aacute;rsas&aacute;g - jelentette ki J&eacute;rome Valcke, a Nemzetk&ouml;zi Labdar&uacute;g&oacute;-sz&ouml;vets&eacute;g (FIFA) főtitk&aacute;ra kedden.

„Ha valaki megkérdezné, hogy holnap megrendezhetnénk-e az eseményt, az lenne a válasz: nem – mondta a helyszínen szemléző Valcke. – A Soccer City nincs készen, és több mint 700 ezer jegyet kellene még eladnunk, s ezeken kívül is rengeteg dolog van, amely miatt Dél-Afrika nem áll készen a vb-re. Még 108 napunk van, lehetséges, hogy ez kevés, de ha éjt nappallá téve dolgozunk, kész lehetünk."

Valcke szerint az egyik legnagyobb problémát az jelenti, hogy a csapatok „bázisa” félkész állapotban van.

A szervezőbizottság vezetője, Danny Jordaan ugyanakkor azt mondta, minden a tervek szerint halad, s az ország készen áll egy sikeres torna megrendezésére.

Néhány nappal ezelőtt Fabio Capello, az angol válogatott olasz szakvezetője személyesen tekintette meg a szálláshelyüket, és a brit média jelentései szerint a komplexum egyelőre félkész állapotban van.

„Ezzel kapcsolatban valóban van még egy kis munkánk, de a vb kezdetére mindennel elkészülünk" – reagált erre Jordaan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik