Biztonsági őrök, 40 perces futóedzés – meglestük Bödééket Ausztriában

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 17:06
null
Magyarok a kezdőkörben – minden adott a zavarmentes felkészülésre és a regenerálódásra (Fotó: Földi D. Attila)
Szerda délelőtt megtartotta második edzését a magyar labdarúgó-válogatott az ausztriai Bad Kleinkirchheimben. A nyári Európa-bajnokságra történő közvetlen felkészülés első külföldi állomásán a nemzeti együttes múlt héten kihirdetett 30 fős keretéből 16 játékos van jelen, az első edzésen 15-en vettek részt – a Nemzeti Sport Online a lelátóról követte a tréninget.

Tizenegy óra előtt pár perccel gurult be a magyar válogatott csapatbusza a Bad Kleinkirchheim-i sportarénához, a stáb tagjai – köztük Bernd Storck szövetségi kapitány és Andreas Möller másodedző – már a gyepen várták a csapat tagjait.

A buszról elsőként Király Gábor és Dibusz Dénes szállt le, a két kapust követték a mezőnyjátékosok. A válogatott épségét 24 órában két biztonsági ember őrzi. Valójában arról gondoskodnak, hogy ne közelítse vagy zavarja meg őket egyetlen illetéktelen személy sem.

A keretből jelenleg csak az NB I-es játékosok állnak Bernd Storck rendelkezésre, hiszen a külföldi bajnokságok még nem fejeződtek be. Később az összes légiós kerettag csatlakozik a válogatotthoz, amint klubbéli kötelezettségei ezt lehetővé teszik.

ŐK 15-EN EDZETTEK SZERDÁN
Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros). Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva). Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia FC). Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

A korábban vagy jelenleg sérüléssel bajlódó játékosok közül Nagy Ádám teljes értékű edzésmunkát végzett, Elek Ákos elutazott a csapattal Ausztriába, de a szerda délelőtti edzésen nem vett részt. Gera Zoltán pihenőt kapott, május 15-én érkezik meg, Németh Krisztián szerdán csatlakozott a kerethez. Az érkező légiósok közül legkorábban a Lengyelországban futballozó játékosainkra lehet számítani.

A válogatott előzetes programjában napi két edzés szerepel, délelőtt technikai és taktikai, délután erőnléti fókusszal. Szerdán 40 perces futóedzéssel kezdődött a nap, majd délelőtt 11 órakor másfél órás edzés következett, amelyen 15 játékos dolgozott a csapattal, senki nem végzett egyéni feladatokat, Elek Ákos viszont nem vett részt a tréningen.

„Bevallom, a reggeli futás nem esett túl jól, délelőtt már jobban éreztem magam az edzésen. Lelassított a hosszú utazás” – mesélte a Nemzeti Sport Online-nak a Ferencváros és a válogatott csatára, Böde Dániel.

Nagy Ádám teljes értékű edzésmunkát végzett (Fotó: Földi D. Attila)
Nagy Ádám teljes értékű edzésmunkát végzett (Fotó: Földi D. Attila)


A délelőtti edzésen a bemelegítést mozgáskoordinációs és labdakezelési gyakorlatok követték, majd a rövid passzokat és a kapura lövést gyakorolták a játékosok Szélesi Zoltánék irányításával. Storck és Andreas Möller az elején csak megfigyelőként vett részt, fél óra elteltével már ők dirigáltak. Király Gábor és Dibusz Dénes ekkor már külön végezte a kapusedzést.

Az edzés második felében a speciális cicázás közben jól megdolgoztatták a játékosokat, majd hét a hat elleni játék következett, egy kapuval, amelyet felváltva védett Király és Dibusz. Böde beadását követően Fiola Attila óriási gólt lőtt kapásból. A tréning az alapvonalról érkező beadások befejezésével zárult, egyedül Nagy Ádám szállt ki, a Ferencváros középpályása egyénileg, nyújtással és lassú futással vezette le az elvégzett edzésmunkát.

„Igaz, hogy még csak tizenöten vagyunk itt, de igazi csapatként próbálunk együttműködni. Erőnlétileg nem mindenki van egy szinten, úgyhogy próbáljuk utolérni magunkat, ez a héten a legfontosabb feladat” – mondta Böde Dániel az edzés után.

A Ferencváros támadóját arról is kérdeztük, hogy az erős Eb-fókusz mellett mennyire készülnek kimondottan a következő két felkészülési meccsre, az Elefántcsontpart és a Németország elleni találkozóra.

Jól megdolgoztatták a játékosokat (Fotó: Földi D. Attila)
Jól megdolgoztatták a játékosokat (Fotó: Földi D. Attila)


„Az edzéseken én úgy veszem észre, hogy az Európa-bajnoki csoportmérkőzésekre készülünk, úgymond egy felkészülést csinálnunk, véleményem szerint nem leszünk túl frissek az Elefántcsontpart elleni mérkőzésen, tényleg felkészülési mérkőzésnek fogjuk tekinteni. A németek elleni meccs viszont már igazi főpróba lesz” – tette hozzá a válogatott támadója, akinek a társak gratuláltak a bajnoki címhez és a hétvégi kupasikerhez, de elmondása szerint a keret már maga mögött hagyta a 2015–2016-os szezont, és csak előre tekint.

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

BAD KLEINKIRCHHEIM
Az Eb-re felkészítő első edzőtábor helyszíne elsősorban Bernd Storck szövetségi kapitány választása volt. A festői, vakítóan zöld, hegyekkel körbevett völgyben és környékén kimondottan magas az ezer főre jutó golfpályák száma, de nem (csak) ezért kedvelt edző- és sítáborozó hely, hanem mert minden adott a zavarmentes felkészülésre és a regenerálódásra egyaránt. A sportközpont a település szélén helyezkedik el, három szomszédos edzőpályából, egy kisebb lelátóból és kiegészítő létesítményekből áll. Készült már itt a cseh labdarúgó-válogatott a 2008-as Európa-bajnokság előtt és közben, valamint olasz és német klubcsapatok is ellátogattak már ide – tudtuk meg Szabó Gergőtől, a válogatott sajtófőnökétől.
A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Május 20., Budapest: Magyarország–Elefántcsontpart
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik