Szerb-albán: a vendégek szerint rendőrök is ütötték őket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 21:45
null
A játékoskijáró csak a bedobált tárgyaktól védte meg az albánokat (Fotó: Reuters)
Az Albán Labdarúgó-szövetség csütörtöki közleménye szerint válogatottjuk tagjait nemcsak a hazai szurkolók, hanem a helyi biztonsági emberek és rendőrök is ütötték-verték a Szerbia–Albánia Eb-selejtezőn kirobbant botrány során.

A két fél továbbra is egymásra mutogat a keddi Eb-selejtezőn történtek után. Az albán szövetség csütörtökön közleményében részletezte, hogy milyen bántódásuk esett belgrádi látogatásuk során.
Eszerint az albán válogatott buszát kőzápor fogadta a szerb fővárosban, és a vendégek delegációját egy betondarabbal is megdobták, amelyet átadtak az UEFA illetékeseinek. A mérkőzés alatt érmékkel, öngyújtókkal és székekkel hajigálták az albán labdarúgókat.

Altin Lala, az albán válogatott másodedzője a Bildnek nyilatkozott belgrádi „élményeiről”.

„Halálfélelmem volt. Alapvetően vagány ember vagyok, de ilyen gyűlölettel még sosem találkoztam – nyilatkozta a 79-szeres albán válogatott Lala. – Még a biztonsági emberek is ütöttek minket, pedig nekük elvileg a rend fenntartása a feladatuk. Sőt a játékoskijáróban, a pálya és az öltözők között még rendőröket is láttam, ahogy a játékosainkat verik.”

A mérkőzést azt követően szakította félbe a játékvezető, hogy egy drón – amelyre Nagy-Albánia zászlót akasztottak – a pálya fölé repült, majd az egyik szerb játékos leszedte azt.

„A tények magukért beszélnek, a bizonyítékok rendelkezésre állnak – mondta az albán szövetséget irányító Armando Duka az AFP-nek. – Mindenek előtt egy teljeskörű, átfogó, független vizsgálatot szeretnénk, amely kideríti, mi történt a mérkőzés alatt, közben és után. Az agresszorokat minden lehetséges intézménynek meg kell büntetnie, beleértve a szerb igazságszolgáltatást is.”

„A bemelegítés alatt azt kiabálták a szerb szurkolók, hogy »Öljük meg az albánokat!« és »Halál az albánokra!«. A bemelegítés után a játékoskijáróba visszatérő futballistáinkat érmékkel, öngyújtókkal és egyéb tárgyakkal dobálták” – tette hozzá Duka.

Michel Platini a távirányítással működésbe hozható szerkezetek veszélyére is felhívta a figyelmet.

„Képzeljék el, mi van, ha a drón nem zászlót, hanem egy bombát szállít” – nyilatkozta az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke a francia TF1 televíziós csatornának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik