Románia: „Még Sierra Leonéban sem így keresnek kapitányt"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.20. 12:29
Victor Piturcának végül nem kellett kivásárolnia magát a szerződéséből, ingyen távozhatott a román válogatott szövetségi kapitányi székéből – jelentette ki Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke. A döntést sokan kritizálják Romániában, ahogyan az utódlás folyamatát is.

Razvan Burleanu minapi bejelentése szerint a szaúd-arábiai al-Ittihad által sikeresen elcsábított Victor Piturca nagyon menni akart, erővel nem kívánták marasztalni, és még a Magyarország elleni bukaresti Eb-selejtező (1–1) előtt megegyeztek abban, hogy a szerződéséből kiveszik az 1.1 millió euróról szóló kivásárlási záradékot.Razvan Burleanu minapi bejelentése szerint a szaúd-arábiai al-Ittihad által sikeresen elcsábított Victor Piturca nagyon menni akart, erővel nem kívánták marasztalni, és még a Magyarország elleni bukaresti Eb-selejtező (1–1) előtt megegyeztek abban, hogy a szerződéséből kiveszik az 1.1 millió euróról szóló kivásárlási záradékot.

Burleanu magára vállalta a döntést, amivel máris támadások kereszttüzébe került. A szövetség korábbi nagy hatalmú elnöke, a fiatal utódjával szemben meglehetősen bizalmatlan Mircea Sandu vizsgálatot követel, mert szerinte kár érte a szövetséget.

Burleanu ígérete szerint még a héten megnevezik az új szövetségi kapitányt, aki „olyan szakember lesz, aki már ért el nemzetközi sikereket a román futballban". Leggyakrabban Cosmin Contrát és Cosmin Olaroiut emlegetik a kinevezésre esélyesek között.

Ami a kinevezést előkészítő tárgyalásokat illeti, Burleanu nem titkolta, hogy a válogatott több játékosának véleményét is kikéri a leendő kapitánnyal kapcsolatban. A korábbi 75-szörös válogatott játékos, Cornel Dinu máris értetlenségének adott hangot.

„Nevetségesnek tartom, hogy a szövetség elnöke a játékosokkal konzultál arról, ki legyen a válogatott szövetségi kapitánya. Ilyen talán még Sierra Leonéban sem fordul elő" – mondta a 66 éves sportember a Dolce Sportnak. Véleménye hétfő délelőtt végighullámzott a román internetes sajtón.

Ciprian Marica ellenben nem csodálkozik. „Szerintem normális, ha a válogatott néhány rutinos játékosát megkérdezik a döntés előtt" – reagált a csapatkapitány, a vélelmezett konzultánsok egyike.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik