Németország Európa élén, román ugrás, Magyarország a 22.

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2016.05.26. 12:42
null
Német gólöröm a grúzok elleni Eb-selejtezőn (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája csoportköre alatt már megszokhatták olvasóink, hogy az aktuális fordulók előtt szubjektív erősorrenddel jelentkezünk, amelyben a Nemzeti Sport szerkesztőségének tagjai felállítják a sorozatban részt vevő csapatok ranglistáját. A franciaországi Eb kapcsán a decemberi sorsolás után egy alkalommal már jelentkeztünk rangsorunkkal, amelyet a felkészülési időszak hajrájához érve újra összeállítottunk.

 

IZLAND VISSZACSÚSZOTT, MAGYARORSZÁG MARADT A 22.

24. (–1) Észak-Írország
23 (+1). Albánia
22. Magyarország
21 (–4). Izland

Erősorrendünk hátsó régiójában változás (az előző listához képest történt változásokat a helyezésszám mellett zárójelben tüntettük fel), hogy az idei két felkészülési meccséből egyaránt egyet-egyet (Liechtenstein, illetve Szlovénia ellen) megnyerőÉszak-Írország, Albániapáros helyet cserélt, azaz selejtezős csoportriválisunk visszacsúszott az utolsó helyre. Ennek oka az lehet, hogy a csapat egyik legjobbjának számító Chris Brunt keresztszalag-szakadást szenvedett, ami miatt az angol Premier League-ben, a West Bromban légióskodó középpályás nem vehet részt az Európa-bajnokságon.

Magyarországpozíciója nem változott, maradt a 22. helyen. A mieink a Horvátország és az Elefántcsontpart elleni, egyaránt döntetlennel végződő felkészülési meccseken védekezésben hozták azt a stabilitást, amely az elmúlt másfél évben jellemezte a válogatottunkat, az azonban továbbra is kérdés, hogy támadásban tudunk-e fejlődni. A két meccsen egy gólt szereztünk, de azt sem akcióból (Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból talált be a horvátok ellen). Ahhoz, hogy az Eb-n az előzetes erősorrendhez képest előrébb lépjünk, eredményesebb támadójátékra lesz szükség.

Leendő csoportellenfelünk,Izlandnégy helyet rontva visszaesett az utolsó négy csapat közé, a 21. helyre azután, hogy idei öt meccséből hármat is elveszített. Kikapott az Arab Emírségektől, az Egyesült Államoktól és Dániától is. Igaz, a januári meccsein, így az első két vereség alkalmával nyugat-európai légiósai nélkül állt fel. Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson csapata 2016-ban kétszer győzött, még az év elején 1–0-ra Finnország ellen, majd legutóbb 3–2-re Görögországban, ahol pár hónappal korábban a magyar válogatott 4–3-as vereséget szenvedett. Ki kell emelni a svéd Norrköping középpályását, Arnór Traustasont, aki a válogatottban már három gólt is szerzett ebben az évben. Izland egyébként már kijelölte véglegesnek szánt Eb-keretét, amelynek a Barcelona és a Chelsea korábbi játékosa, a jelenleg a norvég Moldéban szereplő, 37 éves Eidur Gudjohnsen is tagja.

ROMÁN ELŐRETÖRÉS – LESZ-E MEGLEPETÉSEMBER ANDONÉBÓL?

20. (–1) Wales
19. (+1) Írország
18. (+3) Románia
17. (+1) Szlovákia

Az Észak-Írország ellen döntetlent játszó, Ukrajnától pedig vereséget szenvedőWalest megelőzte listánkon a Svájcot legyőző, Szlovákiával pedig 2–2-re végzőÍrország.A walesiek Eb-szereplését a selejtezők során lőtt 11 gólból kilencet vállaló Aaron Ramsey (Arsenal) és a Real Madriddal még a BL-döntőre készülő Gareth Bale kettőse határozhatja meg. Az írek eredményességét pedig nagyban befolyásolhatja az angol Southamptonban ebben az évadban tíz gólig jutó Shane Long teljesítménye, aki a válogatott legutóbbi, szlovákok elleni találkozóján is a kapuba talált. Persze a 35 esztendős Robbie Keane-t sem írnánk le, ő hat meccsen négy gólnál tart a Los Angeles Galaxyben az amerikai profi liga 2016-os szezonjában.

Azt azért túlzás lenne állítani, hogy különösen nagy meglepetést várnánk a mieink selejtezős csoportjából a második helyen továbbjutó Romániától, de a csapat megítélésén rangsorunkban háromhelyes javulást eredményezett a márciusi, spanyolok elleni döntetlen, illetve Litvánia legyőzése. Azóta pedig szerdán ikszelt a román válogatott Olaszországban a Kongói DK-val. (Az Európa-hírű sztárokat felvonultatni már nem tudó csapat meglepetésembere a spanyol másodosztályú Córdobában 20 gólt szerző csatár, Florin Andone lehet (már ha utazik a tornára, ugyanis klubja miatt kérdésessé vált a részvétele).

A 17.Szlovákiakét döntetlent játszott idén, az írek elleni idegenbeli 2–2-t megelőzően hazai pályán Lettországgal végzett 0–0-ra. Nagyon nehéz megjósolni, hogy Ján Kozák csapata mire mehet az Eb-n, tekintve, hogy egy nagyon összeszokott, rutinos csapatról van szó, amely öt meccse veretlen, a selejtezők során pedig Spanyolországot is legyőzte. Ugyanakkor nincs igazán kirobbanó formában lévő vezéregyénisége (Marek Hamsík 38 meccsen hat gólt és 11 gólpasszt jegyzett a Napoliban – volt már jobb szezonja is), és sokszor hullámzik a csapat teljesítménye, elég csak a selejtezők során a fehéroroszoktól elszenvedett hazai vereségre gondolni.

ITT A SVÉD ÚJ HULLÁM! CALHANOGLUVAL SZÁRNYALNÁNAK A TÖRÖKÖK

16. Csehország
15. (–2) Svédország
14. Ukrajna
13.(+2) Törökország

Szlovákiához hasonló a szomszédCsehországhelyzete is. Topligában jó szezont futó sztárja nincs, a felkészülési meccseken nyújtott teljesítménye pedig meglehetősen hektikus volt. A lengyelektől elszenvedett 3–1-es novemberi vereséget idén egy újabb fiaskó (Csehország–Skócia 0–1), majd egy döntetlen követte (Svédország–Csehország 1–1). Ugyanakkor az Eb-selejtezők során a csehek oda-vissza megverték Hollandiát, nyertek Törökországban is, hazai pályán viszont kikaptak a törököktől. A következő mérkőzésüket csütörtökön, hazai pályán Málta ellen játsszák Tomás Rosickyék.

Nagyon kíváncsian várjukSvédországEb-szereplését. A skandinávok idén a csehek elleni döntetlen mellett kikaptak a törököktől, ami miatt vissza is csúsztak két helyet erősorrendünkben. Ezzel együtt nagyon érdekes lesz, hogy milyen játékerőt képvisel a svéd új hullám, ugyanis a 2015-ben U21-es Európa-bajnok válogatottból Patrik Carlgren (AIK), Ludwig Augustinsson (FC Köbenhavn), Victor Lindelöf (Benfica), Oscar Lewicki (Malmö FF),Oscar Hiljemark (Palermo)és John Guidetti (Celta Vigo) is tagja az Eb-keretnek. ahogy természetesen tagja a nyáron a PSG-től távozó 34 éves Zlatan Ibrahimovic is – még az is előfordulhat, hogy ez lesz az utolsó nagy tornája a válogatottban.

A 14. helyezett, márciusban Ciprust és Walest is 1–0-ra legyőzőUkrajnapozíciója nem változott, míg a svédeket és az osztrákokat egyaránt 2–1-re megverő, Angliától viszont 2–1-es vereséget szenvedőTörökországkét helyet előrelépett. Az ukránok hátul továbbra is nagyon stabilak, legutóbbi tíz meccsükön csak négy gólt kaptak és a tízből hat mérkőzést meg is nyertek. A törökök viszont éppen a támadójátékukra lehetnek büszkék: 2014 novembere óta játszott 14 meccsből csak egyszer nem szereztek gólt (tavaly novemberben Görögország ellen). A törökök nagy fegyvere a barcás Arda Turan mellett a Bayer Leverkusen 22 éves támadó középpályása, Hakan Calhanoglu lehet, aki a legutóbbi két felkészülési meccsen két gólt szerzett.

VERETLENSÉG UTÁN KÉT OSZTRÁK BUKTA

12. (–4) Oroszország
11. Svájc
10. Ausztria
9. (+3) Lengyelország

A teljes decemberi listát figyelembe véve a legnagyobb visszaesést, Izlanddal együtt, az ugyancsak négy helyet rontó, 12.Oroszországprodukálta. Az oroszok az idén 3–0-ra megverték Litvániát, de a Franciaországtól elszenvedett 4–2-es vereség azért mutatja, a legerősebb európai csapatokkal nem feltétlenül tudják felvenni a versenyt Alekszandr Kokorinék. Az orosz futball erejét vagy éppen gyengéjét az is mutatja, hogy egy kivétellel nincs légiós a keretben, és nincsenek is a jegyezett európai bajnokságokban orosz légiósok. Az egyetlen kivétel az ukrán származású, gyerekkora óta Németországban élő Schalke-védő, Roman Neustädter, aki ugyan még nem játszott az orosz válogatottban, de bekerült a keretbe és miután Vlagyimir Putyin orosz elnök is jóváhagyta, szerepelhet az Európa-bajnokságon.

A továbbra is 11.SvájcÍrországtól és Bosznia-Hercegovinától is kikapott, úgy, hogy még gólt sem szerzett. Ez is arról tanúskodik, hogy leendő vb-selejtezős csoportellenfelünk problémáit a támadósorban kell keresnünk. Ezt bizonyítja, hogy a 28-as bő Eb-keretben szereplő Breel Embolo (Basel), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Eren Derdiyok (Kasimpasa), Shani Tarashaj (Grasshoppers) ötösből ebben a szezonban csak utóbbi két futballista lőtt tíznél több gólt (13-at, ill 11-et), öten összesen jegyeztek 39 gólt.

Eb-csoportellenfelünk, a listánkon 10.Ausztriaegy döntetlen mellett kilenc Eb-selejtezőn győzött, így 28 ponttal, Oroszországot nyolc ponttal megelőzve lett első a csoportjában. Az osztrákok azóta az egyéves, hét meccset számláló veretlenségi sorozatuk zárásaként 2015 novemberében felkészülési meccsen hazai pályán 2–1-re kikaptak Svájctól, majd márciusban a törököktől is otthon szenvedtek 2–1-es vereséget, a két meccs között pedig 2–1-re győztek Albánia ellen. A Törökország elleni meccsen mi is ott ültünk a lelátón. Azt tapasztaltuk, hogy az osztrákok a Bayernben balhátvédet, a válogatottban azonban középpályást játszó David Alaba és az angol Stoke Cityben ebben a bajnoki idényben 11 gólt jegyző Marko Arnautovic vezérletével nagyon gyors ritmusváltásokra, kevés húzással végigvitt támadásvezetésre képesek, ugyanakkor hátul vannak sebezhető pontjaik.

A 9.LengyelországRomániához hasonlóan a legnagyobb, háromhelyes előrelépést produkálta, miután tavasszal Szerbiát 1–0-ra, Finnországot pedig 5–0-ra verte meg. A lengyelek úgy lőttek hat gólt a két meccsen, hogy első számú gólfelelősük, a Bayern München klasszisa, Robert Lewandowski még csak be sem talált.

SZTÁROK VEZETTE HORVÁTOK, BELGA BAJOK

8. (+1) Horvátország
7. Portugália
6. Olaszország
5. (–2) Belgium

Horvátországegy helyet előrelépve immár a legjobb nyolc között szerepel ranglistánkon azt követően, hogy az idén előbb megverte 2–0-ra Izraelt, majd 1–1-et játszott a mieinkkel Budapesten. A Mario Mandzukic (Juventus), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona) fémjelezte horvátok az Eb-n is jó eséllyel pályázhatnak a nyolc közé jutásra, még úgy is, hogy a Liverpool védője, Dejan Lovren a szövetségi kapitánnyal, Ante Caciccsal szembeni konfliktusa miatt nem kerül be az Eb-keretbe.

A Bulgáriától meglepetésre 1–0-s vereséget szenvedő, de Belgiumot 2–1-re legyőző, Magyarországgal az Eb-n egy csoportban szereplőPortugáliamaradt a 7. Játéka továbbra is nagyban függ Cristiano Ronaldótól, aki a teljes Eb-selejtezősorozatot tekintve hat meccsen ötször talált be– Portugália összesen 11-szer (nyolc selejtezőn) –, a válogatott az ő góljával verte meg Dániát 1–0-ra, míg Örményországnak két meccsen négyszer köszönt be, először 1–0-ra, majd 3–2-re győztek a portugálok. Vagyisaz öt góljával hét pontot szállított a nemzeti csapatnak,ezzel főszerepet vállalt az Eb-szereplés kiharcolásában. Bulgária ellen 11-est hibázott, Portugália kikapott, Belgiumnak betalált, Portugália győzött. Az ibériaiak nagy felfedezettje egyébként a 18 éves Renato Sanches lehet a tornán, akiért legalább 35 millió eurót fizet a Bayern a Benficának.

A Spanyolországgal 1–1-et játszó, Németországtól viszont 4–1-es vereséget szenvedőOlaszországmaradt a hatodik, vagyis nem feltétlenül várjuk a legjobb négy közé az olaszokat – továbbra sem. Nem látunk olyan egyéniséget a jelenlegi csapatban, aki az erősebbnek tűnő riválisokkal szemben is képes meccseket eldönteni. Már nincs a keretben a négy éve az Eb-n tündöklő, az elmúlt időszakban azonban nagyon visszaeső Mario Balotelli, és nincs már Andrea Pirlo sem.

Belgiumnakviszont vannak klasszisai, ezért is volt a legutóbbi listánkon 3. a csapat. Azóta azonban a belgák kikaptak Portugáliától, a spanyolok ellen tervezett találkozójuk pedig a brüsszeli merénylet miatt elmaradt. A belgák kulcsemberei közül többen is sérüléssel bajlódnak, illetve bajlódtak a tavasz folyamán. Például Kevin De Bruynének (Manchester City), Divock Originek (Liverpool) és Christian Bentekének (Liverpool) is ki kellett hagynia hosszabb-rövidebb időszakot, Vincent Kompany (Manchester City) pedig az Eb-t hagyja ki sérülés miatt. Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy Eden Hazard (Chelsea) teljesítménye messze elmaradt attól, amit az előző idények után várni lehetett tőle, akkor érthető, miért is estek vissza a belgák erősorrendünkben is.

VARDYÉK; FRANCIA GÓLZÁPOR; A VÉGÉN A NÉMETEK NYERNEK?

4. Anglia (+1)
3. Spanyolország (–1)
2. Franciaország (+2)
1. Németország

A legjobb négybe bekerült az egy helyet javítóAnglia. Az angol válogatott makulátlan teljesítménnyel, már tavaly szeptemberben kijutott az Európa-bajnokságra, amelynek selejtezőjében tíz mérkőzésen tíz győzelmet aratott. A csapat 31 gólt szerzett és csak hármat kapott, plusz 28-as gólkülönbsége a legjobb a vonatkozó rangsorban.

A góltermésbőlWayne Rooneyhét,Danny Welbeckhat találattal vette ki a részét, de az Arsenal támadója súlyos sérülése miatt biztosan lemarad a kontinenstoráról. Ott lehet viszont a sérüléséből felépülő Rooney mellett az angol élvonalbeli góllövőlistán 25, illetve 24 találattal az első és a 2. helyen záró Harry Kane (Tottenham), Jamie Vardy kettős. Ők ketten az angolok idei három meccsén szerzett hat gólból ötöt vállaltak (Vardy hármat, Kane kettőt), főszerepet játszottak a világbajnok elleni, 3–2-es idegenbeli sikerben, és mindketten betaláltak a törökök elleni 2–1-es győzelem alkalmával. Más kérdés, hogy a két siker között a hollandoktól 2–1-re kikapott Anglia.

Spanyolországegy helyet rontva a 3. listánkon. A 2008 óta egy vb-t és két Eb-t nyerő, címvédő spanyolokkal kapcsolatban a legnagyobb kérdés, ki fog gólokat lőni ebben a csapatban. Miután Diego Costa (Chelsea) és Fernando Torres (Atlético Madrid) sem fért be Vicente del Bosquekeretében, Álvaro Morata (Juventus) lehet az első számú gólfelelős, de jelenleg ő azért még nem hasonlítható a korábbi sikercsapat sztárjához, David Villához vagy a fénykorát a 2000-es évek végén élő Fernando Torreshez. A csatárposzt problémáit jól mutatja, hogy idei két meccsén csak egy gólt szerzett Spanyolország – az olaszországi 1–1 során. Romániában 0–0-s döntetlen született.

A házigazdaFranciaországkét helyet javítva feljött a 2. pozícióba. Ez egyrészt a csapat két győzelmével – 3–2-es siker Hollandiában és 4–2-es diadal Oroszországgal szemben –, a két meccsen elért hét góllal, no meg a kulcsjátékosok remek formájával magyarázható.

Antonie Griezmann 53 tétmeccsen 32 góllal segítette a spanyol bajnokságban 3. helyen záró és szombaton BL-döntőt játszó Atlético Madridot. Anthony Martial az angol élvonalban házi gólkirály lett a Manchester Unitedben (11 góllal), Olivier Giroud (16 góllal) az Arsenalban, Dimitri Payet a West Ham Unitedben (holtversenyben, 9 góllal). És akkor még nem szóltunk a Juventus bajnoki címében és kupagyőzelmében fontos szerepet játszó Paul Pogbáról, az angol Leicesterben meghatározó játékosnak számító N’Golo Kantéról vagy éppen a Bayern Münchenben villogó Kingsley Comanról. Ezt a névsort elnézve a zsarolási ügye miatt kimaradó Karim Benzema (Real Madrid) nem is feltétlenül fog hiányozni).

A világbajnok Németország annak ellenére megőrizte első helyét, hogy Angliától kikapott Berlinben. Azt követően ugyanis világbajnokhoz méltó játékkal 4–1-re nyert Olaszország ellen. Írásunkban most jönne az a rész, hogy ráadásul mindenki egészséges a német csapatból, így legerősebb keretével utazhat a gárda Franciaországba – szerda délelőtt ugyanis, amikor a kollégák ranglistáit összesítettük, és nekiláttunk cikkünknek, még ez volt a helyzet.

Azóta azonban kiderült, hogy a március óta térdproblémákkal küszködő Bastian Schweinsteiger (Manchester United) sérülése nem úgy gyógyul, ahogy azt remélték, és akárcsak a vb előtt, most is megsérült Marco Reus (Dortmund), akkor ki is kellett hagynia a brazíliai tornát, most azonban van rá esély, hogy ágyéksérülése ellenére elutazhat Franciaországba. A Dortmundtól a Bayernhez tartó Mats Hummels vádlisérülése viszont aligha gátolja a védő Eb-szereplését.

Hogy a németeket ki tudja megakadályozni abban, hogy a vb után Eb-t is nyerjenek, az most még kérdés. Joachim Löw szövetségi kapitány kerete ugyanis van annyira erős, hogy a szakember meg tudja oldani adott esetben Reusék kiesését is. Legalábbis amíg Mesut Özil (Arsenal) Mario Götze (Bayern Müchen), vagy éppen Toni Kroos (Real Madrid) ott van a csapatban, addig biztosan.

A németek Eb előtti utolsó felkészülési meccsüket június 4-én éppen Magyarországgal vívják Gelsenkirchenben A mieink számára igazi értékmérő lesz az a találkozó.

Itt tartunk most, utolsó Eb-erősorrendünkkel a franciaországi rajt hetében jelenkezünk majd – júniusban.

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

EURO 2016, A TELJES MENETREND
A-CSOPORT
Június 10. 21.00 Franciaország–Románia Saint-Denis, Stade de France
Június 11. 15.00 Albánia–Svájc Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 15. 18.00 Románia–Svájc Párizs, Parc des Princes
Június 15. 21.00 Franciaország–Albánia Marseille, Stade Vélodrome
Június 19. 21.00 Románia–Albánia Lyon, Stade des Lumières
Június 19. 21.00 Svájc–Franciaország Lille, Stade Pierre-Mauroy
B-CSOPORT
Június 11. 18.00 Wales–Szlovákia
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 11. 21.00 Anglia–Oroszország Marseille, Stade Vélodrome
Június 15. 15.00 Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 15.00 Anglia–Wales Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 20. 21.00 Oroszország–Wales Toulouse, Városi Stadion
Június 20. 21.00 Szlovákia–Anglia Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
C-CSOPORT
Június 12. 18.00 Lengyelország–Észak-Írország
Nizza, Allianz Riviera
Június 12. 21.00 Németország–Ukrajna Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 18.00 Ukrajna–Észak-Írország
Lyon, Stade des Lumières
Június 16. 21.00 Németország–Lengyelország Saint-Denis, Stade de France
Június 21. 18.00 Ukrajna–Lengyelország Marseille, Stade Vélodrome
Június 21. 18.00 Észak-Írország–Németország Párizs, Parc des Princes
D-CSOPORT
Június 12. 15.00 Törökország–Horvátország
Párizs, Parc des Princes
Június 13. 15.00 Spanyolország–Csehország
Toulouse, Városi Stadion
Június 17. 18.00 Csehország–Horvátország
Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 17. 21.00 Spanyolország–Törökország Nizza, Allianz Riviera
Június 21. 21.00 Csehország–Törökország Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 21. 21.00 Horvátország–Spanyolország Bordeaux, Matmut Atlantique
E-CSOPORT
Június 13. 18.00 Írország–Svédország Saint-Denis, Stade de France
Június 13. 21.00 Belgium–Olaszország Lyon, Stade des Lumières
Június 17. 15.00 Olaszország–Svédország Toulouse, Városi Stadion
Június 18. 15.00 Belgium–Írország Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 22. 21.00 Olaszország–Írország Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 22. 21.00 Svédország–Belgium Nizza, Allianz Riviera
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14. 21.00 Portugália–Izland Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières
NYOLCADDÖNTŐ
Június 25. 15.00 A2–C2 Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 25. 18.00 B1–A/C/D3 Párizs, Parc des Princes
Június 25. 21.00 D1–B/E/F3 Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 26. 15.00 A1–C/D/E3 Lyon, Stade des Lumières
Június 26. 18.00 C1–A/B/F/3 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 26. 21.00 F1–E2 Toulouse, Városi Stadion
Június 27. 18.00 E1–D2 Saint-Denis, Stade de France
Június 27. 21.00 B2–F2 Nizza, Allianz Riviera
NEGYEDDÖNTŐ
Június 30. 21.00 A2/C2–D1/BEF3 Marseille, Stade Vélodrome
Július 1. 21.00 B1/ACD3–F1/E2 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Július 2. 21.00 C1/ABF3–E1/D2 Bordeaux, Matmut Atlantique
Július 3. 21.00 A1/CDE3–B2/F2 Saint-Denis, Stade de France
ELŐDÖNTŐ
Július 6. 21.00 1. negyeddöntő győztese–
2. negyeddöntő győztese
Lyon, Stade des Lumières
Július 7. 21.00 3. negyeddöntő győztese–
4. negyeddöntő győztese
Marseille, Stade Vélodrome
DÖNTŐ
Július 10. 21.00 1. elődöntő győztese–
2. elődöntő győztese
Saint-Denis, Stade de France
A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20.: MAGYARORSZÁG–Elefántcsontpart 0–0
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik