BOROS MIKLÓS 2016.03.26 23:06 Frissítve: 2016.03.26 23:06

Felkészülés: még nem nyert világbajnok Romániában! A spanyoloknak sikerül?

A világbajnokok elleni hazai veretlenség megőrzése a román válogatott célja a Kolozsvár Aréna első válogatott mérkőzésén. A nyolc vb-győztes közül csak Brazília nem járt még Romániában, de győznie még egyik korábbi világbajnoknak sem sikerült. Anghel Iordanescu szövetségi kapitány reméli, hogy Spanyolországot is meg tudják akadályozni ebben.

Vicente del Bosque edzést vezényel Kolozsváron (Fotó: AFP)

 

A román szövetségi kapitány cseppet sem volt elégedett játékosai szerdai, Litvánia elleni teljesítményével, elmondása szerint a klasszisokból álló spanyolok ellen jóval többet vár csapatától.  

„Bátrabb focit kell játszanunk, fel kell nőnünk klasszis ellenfelünk szintjére” – fogalmazott Iordanescu, aki nem számíthat a balhátvéd Sepsi Lászlóra. A Nürnberg sérült játékosa már vissza is utazott klubjához.   

A siker érdekében a román csapat még az edzését is áthelyezte a CFR stadionjában, hogy kíméljék a sétatéri stadion gyepszőnyegét, amelyről az elmúlt hetekben a főbérlő Universitatea csapatát is kitették, csakhogy tökéletes pályán lássák vendégül a spanyolokat – a második ligás klub ezért az edzőpályáján rendezte meg legutóbbi találkozóit.

A csütörtökön Udinében 1–1-es döntetlent játszó spanyol együttes a sérülés miatt korábban kimaradó Diego Costa, Iniesta és Busquets mellett Sergio Ramost is elvesztette a vasárnapi mérkőzésre. A Real Madrid védője nem is tartott a csapattal Kolozsvárra.
     
A spanyolokat különleges biztonsági intézkedések várták Erdélyben, a reptéren például a rájuk váró román rajongóikat sem engedték a csapat közelébe. Vicente del Bosque számára abból szempontból lesz különleges a mérkőzés, a szövetségi kapitány 1975-ben pont Románia ellen játszott először a nemzeti együttesben.

„Egy szervezett, kiváló védelemmel rendelkező csapat ellen játszunk, de nekünk mindig, minden körülmény között győzni kell. Tíz évvel ezelőtt az elődöm, Luis Aragones fejét követelték, amikor kikapott Romániától, aztán 2008-ban Európa-bajnokságot nyert” – mondta Del Bosque, aki semmit sem volt hajlandó elárulni a kezdőcsapatról, csak annyit árult el, hogy mind a 24 behívott játékosnak lehetőséget szeretne adni a két találkozón. Eszerint pedig Kolozsváron elsősorban az udinei találkozót kihagyó játékosok fognak pályára lépni. 

MÁRCIUS 27., VASÁRNAP
EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

20.45: Románia–Spanyolország

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.11.09 17:01:36

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Fizessen elő a Nemzeti Sportra negyedévre, és ajándékba megkapja az Eb-kötetet!

2016.07.15 19:46:45

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Leesett az állunk néhányszor, miközben végigpörgettük olvasóink nyitómeccs előtti megérzéseit.

2016.07.12 18:07:47

Foci Eb 2016 Kovács Kristóf (MINDSET PSZICHOLÓGIA)

A sérült sportolót kevésbé érdeklik a mindennapos dolgok, csökken az önszabályozás és az érzelmi kontroll.

2016.07.11 13:26:18

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

A portugálok legjobbja a kapus volt a fináléban • A francia csatárok kevésszer voltak megjátszhatóak.

2016.07.11 09:30:30

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

CÍMLAPOK. „Túl kegyetlen” • „Ez nem a mi napunk volt” • CR nélkül is megkapta a „glóriát” Portugália.