Fellaini: Valóban sírtam Moyes távozásakor – exkluzív

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 14:46
null
Vajon mikortól lesz kapható az új Fellaini-paróka? (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport Online szombaton, kora délután a belga válogatott bordeaux-i sajtótájékoztatóján járt, ahol a Manchester United középpályása, Marouane Fellaini a mi kérdéseinkre is válaszolt.

 

Először is azt tudakoltuk Fellainitől, hogy mennyire tartja reálisnak azokat a várakozásokat, amelyek szerint Belgium akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

WILMOTS: NEM ELÉG AZ EGY PONT

A belga válogatott szövetségi kapitánya, Marc Wilmots az olaszok elleni hétfői mérkőzés kapcsán arról beszélt a mai sajtótájékoztatón, hogy sokat gyakorolták a szöglet- és szabadrúgásokat, s nagyon alaposan felkészültek az ellenfélből.

„A franciák Románia elleni mérkőzése a bizonyíték arra, hogy itt már nincsenek könnyű meccsek. Sokat számított viszont, hogy a franciák az utolsó húsz percre is klasszis játékosokkal tudtak frissíteni. Egy ponttal nem lennék elégedett az olaszok ellen, mindenképpen győzni szeretnék" − mondta a szakember.

„Több jó csapat, több esélyes is van az Európa-bajnokságon, Belgium csak az egyik ezek közül” – mondta udvariasan Fellaini.

Ennek kapcsán Benoit Delhauter, a dh.be munkatársa a sajtótájékoztató után elmondta nekünk, hogy a játékosok, ha nyilvánosan nem is mondják ki, de egyértelműen a torna megnyerését tűzték ki egymás között célként. Marc Wilmots szövetségi kapitány pedig a legjobb négy közé jutást.

Fellainit a válogatott mellett a Manchester Unitedről is kérdeztük. A minap jelent meg vele egy interjú az angol sajtóban, melyben arról beszélt, hogy sírt, amikor David Moyes menedzser távozott a klubtól. Ezt kérdésünkre is megerősítette.

„Igen, ez igaz. Valóban sírtam. Engem ő vitt a Premier League-be, még az Evertonhoz. Hat évet dolgoztunk együtt, ezután talán érthető, hogy mélyen érintett a távozása, ám ez már egy régi történet, ez a múlt” – fogalmazott a középpályás.

Belga újságírók pedig a jövőről, egész pontosan José Mourinhóról faggatták, hiszen Louis van Gaal utódjaként az új idényben már a portugál szakember irányítja az MU-t.

„Mourinho küldött nekem egy üzenetet, amelyben jelezte, hogy már várja a közös munkát, és sok sikert kívánt az Európa-bajnokságra. Eden Hazard-ral már beszélgettünk Mourinhóról, és úgy vélem, az ő érkezése jó esély a Manchester Unitednak arra, hogy visszataláljon a maga útjára” – mondta Fellaini.

A „vörös ördögök” sztárját a hajáról is kérdezték, hogy az Eb után tervez-e újabb frizuraváltást, hiszen néhány napja szőkítette ki a hajkoronáját. Ezzel kapcsolatban nevetve mondta, hogy nem, egyelőre nem tervez újabb váltást, elégedett a jelenlegi kinézetével.


AZ E-CSOPORT MENETRENDJE
Június 13.18.00Írország–SvédországSaint-Denis, Stade de France
Június 13.21.00Belgium–OlaszországLyon, Stade des Lumières
Június 17.15.00Olaszország–SvédországToulouse, Városi Stadion
Június 18.15.00Belgium–ÍrországBordeaux, Matmut Atlantique
Június 22.21.00Olaszország–ÍrországLille, Stade Pierre-Mauroy
Június 22.21.00Svédország–BelgiumNizza, Allianz Riviera

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik