Felkészülés: CR büntetőt rontott, bolgár siker Portugáliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.25. 23:39
null
A portugál Nani (jobbra) fut verseny a bolgár Popovval (Fotó: Reuters)
A franciaországi Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottal azonos csoportban szereplő Portugália hazai pályán 1–0-ra kikapott Bulgáriától a két csapat péntek esti felkészülési mérkőzésén.

Több sztárjával, köztük Cristiano Ronaldóval és Nanival a soraiban kezdte a mérkőzést a portugál válogatott, ám mindössze húsz perc telt el, és meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. A bolgár nemzeti csapatban ezen a találkozón debütáló, korábban az U20-as brazil válogatottban is pályára lépő Marcelinho bolondította meg a fél portugál védelmet, majd egy szerencsés mozdulattal a kapu bal oldalába továbbította a labdát (0–1).

Az első félidő folytatásban a hazaiak elképesztő fölényben játszottak, ám a bolgár kapus, Vladiszlav Sztojanov vezetésével jól állta a sarat a vendégek védelme, szinte az őrületbe kergetve ezzel a hazaiakat.

A második negyvenöt percben, az elsőhöz hasonlóan szinte felborult a pálya, ám Sztojanovon senki sem tudott kifogni. Sőt, a 67. percben hiába jutott tizenegyeshez Portugália, Ronaldo lövését hárította a kapus, a kipattanót pedig a portugál a kapu mellé lőtte.

A hazaiak minden erőlködésük ellenére – 19 szögletet végezhettek el, valamint közel harmincszor próbálkoztak lövéssel, amelyből tizenegy a kaput is eltalálta – nem tudtak bevenni ellenfelük kapuját, így a bolgárok idegenben 1–0-ra legyőzték Portugáliát.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PORTUGÁLIA–BULGÁRIA 0–1
(0–1)
Leiria. V: Carlos Gómez (spanyol)
PORTUGÁLIA: A. Lopes – Vieirinha, Bruno Alves, Pepe, Eliseu (Guerreiro, 81.) – W. Carvalho (R. Sanches, 74.) – Joao Mario (D. Pereira, 75.), Rafa Silva (Quaresma, 65.), Adrien Silva (Danny, 65.), Nani (Eder 83.) – C. Ronaldo. Szövetségi kaptiány: Fernando Santos
BULGÁRIA: Sztojanov – S. Popov (Bozhikov, 89.), Bodurov, Milanov, A. Alekszandrov – Chochev, Rangelov, Dyakov, M. Alekszandrov (Slavchev, 65., Terziev, 92.) – I. Popov (Delev, 95.), Marcelinho (Tonev, 84.). Szövetségi kapitány: Ivaylo Petev
G: Marcelinho (19.)
TOVÁBBI PÉNTEKI MÉRKŐZÉSEK
HOLLANDIA–FRANCIAORSZÁG 2–3
(L. de Jong 47.), Afellay 86., ill. Griezmann 6., Giroud 12., Matuidi 87.)
ÍRORSZÁG–SVÁJC 1–0 (C. Clark 2.)
SZLOVÁKIA–LETTORSZÁG 0–0

ÖRMÉNYORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 0–0
LUXEMBURG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 0–3
(Chanot 73. – öngól, Djuric 75., Pjanic 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik