Eb 2016: Portugália csoportelsőként kijutott

Vágólapra másolva!
2015.10.08. 22:41
null
Portugália szűk sikerével Eb-résztvevő (Fotó: Twitter)
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők I-csoportjában Portugália Joao Moutinho góljával nyert Dánia ellen, így csoportelsőként jutott ki az Eb-re. Ezzel már most megnyílt az út Albánia előtt a második helyre, de elszalasztotta a lehetőséget: Szerbia kétszer (!) is betalált a hosszabbításban, s elhozta a három pontot Elbasanból.

A legjobb csoportharmadik helyért folytatott küzdelemben ez a csoport sem volt érdektelen, a mi szempontunkból azt kellett elkerülni, hogy a dánok nyerjenek Bragában. Nos, ez ellen Joao Moutinho tette a legtöbbet, aki a 66. percben győztes gólt lőtt: egy szép cselt csinált a tizenhatos vonalánál, majd a kapu bal oldalába lőtt. Ezzel a portugálok csoportelsőként jutottak ki az Eb-re.

Moutinho győztes gólja

Dánia 12 ponttal zárta a sorozatot, így megnyílt az út Albánia előtt, hogy már most kiharcolja a továbbjutást. A hatóságok a legmagasabb kockázatúvá nyilvánították az Elbasanban rendezet meccset a tavalyi belgrádi találkozón történtek miatt, és bejelentették, hogy az újabb botrány elkerülése érdekében azokat a szurkolókat, akik a legkisebb incidenst is elkövetik, azonnal eltávolítják a stadionból.

Egészen a hosszabbításig nem esett gól, ekkor azonban Alekszandar Kolarov és Adem Ljajics is betalált, a szerbek így mindhárom pontot elhozták. Az albánoknak a záró körben nyerniük kell Örményországban a kijutáshoz.

EB 2016
SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR

I-CSOPORT
Albánia–Szerbia 0–2
(0–0)
Elbasan
, Elbasan Arena. V: Nicola Rizzoli (olasz)
ALBÁNIA: BerishaDjimsiti, Cana, Lila (Kace, a szünetben), Agolli Basha, Hysaj, Memushaj, T. Xhaka – Lenjani (Meha, 83.), Balaj (Cikalleshi, 69.).
Szövetségi kapitány:
Giovanni De Biasi
SZERBIA: Sztojkovics – Tomovics, Ivanovics (D. Tosics), Kolarov, S. Mitrovics – Matics (Fejsza, 73.), Milivojevics, Z. Tosics – Tadics (Szulejmani, 54.), Ljajics – A. Mitrovics.
Szövetségi kapitány:
Radovan Csurcsics
G: Kolarov (91.), Ljajics (94.)

Portugália–Dánia 1–0 (0–0)
Braga,
Estádio AXA. V: Mark Clattenburg (angol)
PORTUGÁLIA:
Rui Patrício – Cédric, Bruno Alves, R. Carvalho, F. Coentrao – Danilo, Moutinho (Fonte, 91.), Tiago, Bernardo Silva (Danny, 76.) – Nani, (Quaresma, 82.), C. Ronaldo.
Szövetségi kapitány:
Fernando Santos
DÁNIA:
Schmeichel – L. Jacobsen, Kjaer, Agger, Durmisi – Höjbjerg (W. Kvist, a szünetben), Wass (N. Jörgensen, 69.), Krohn-Dehli – Braithwaite, C. Eriksen (Y. Poulsen, 82.) – Bendtner
Szövetségi kapitány:
Morten Olsen
G: Joao Moutinho (66.)

AZ ÁLLÁS
1. Portugália 7 6 1 9–4 +5 18
2. Dánia 8 3 3 2 8–5 +3 12
3. Albánia 7 3 2 2 7–5 +2 11
4. Szerbia 7 2 1 4 7–11 –4 4
5. Örményország 7 2 5 5–11 –6 2
* Szerbiától 3 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik