Eb 2016: nem Kassai Viktor vezeti, de ott lesz a döntőn – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 09:51
null
Clattenburg sípszavára kezdődik vasárnap a döntő (Fotó: Action Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közleménye szerint Mark Clattenburg vezeti az Európa-bajnokság vasárnapi fináléját, míg Kassai Viktor negyedik játékvezetőként kapott feladatot. Ring György tartalék asszisztens lesz.

 

 


Mint ismert, a Nemzeti Sport információja szerint Kassai Viktor mellett a szerb Milorad Mazsicsnak és Mark Clattenburgnek volt esélye a fináléra.

Az UEFA pénteki közleménye szerint az idén a Bajnokok Ligája és az angol FA-kupa döntőjét vezető Clattenburgre esett a választás, míg Kassai Viktor negyedik játékvezetőként vesz részt a saint-denis-i döntőn – akárcsak a milánói BL-finálén. Ring György tartalék asszisztens lesz.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy a BL-döntő játékvezetője fújta a sípot az Eb fináléjában is – Pedro Proenca személyében.

Clattenburg 2007 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket, többek között a 2012-es londoni olimpia döntőjében és a 2014-es európai Szuperkupán is dirigált. 1964 óta ő az első angol játékvezető, aki Eb-döntőn bizonyíthat.

A 41 esztendős szakembernek ez a negyedik mérkőzése játékvezetőként az Eb-n: korábban a Belgium–Olaszország, a Csehország–Horvátország és a Svájc–Lengyelország találkozón kapott főszerepet. A Stade de France-ban az Izland–Ausztria összecsapáson dolgozott negyedik játékvezetőként.

Érdekesség, novemberben ő vezette az oslói norvég–magyar pótselejtezőt, amelyet a mieink Kleinheisler László góljával 1–0-ra megnyertek.

A Portugália–Franciaország döntő vasárnap 21 órakor kezdődik a Stade de France-ban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik