Eb 2016: Most már két csapatot kell üldöznünk - Robben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 09:36
null
Körvonalazódik Izland nagyhatalmisága: a vb-bronzérmes is megadta magát északon
Őrületbe kergetik a papírformát a labdarúgó Európa-bajnokság A jelű selejtezőcsoportjában: Izland a Hollandia elleni, fényes győzelem után, három fordulót követően hibátlan teljesítménnyel, gólt sem kapva vezeti a csoportot, miközben az oranje már kétszer zakózott idegenben, a törökök pedig a csoport utolsó helyén kullognak.

 

Az északi szigetlakók az Eb-selejtezőkön már négy gólnál tartó Gylfi Sigurdsson duplájának köszönhetik a győzelmet, ami joggal okoz óriási lelkesedést a 326 ezer lakosú országban.

RONALD DE BOER: HIDDINK ELKÉPZELÉSEI DIVATJAMÚLTAK
Hollandiában a Csehország elleni meccset követő újabb vereség után máris megkondultak a harangok, és egyesek természetesen már Guus Hiddink pozícióját is megkérdőjelezik.

„Szerintem Guus Hiddinknek nem volt meccsterve – mondta Ronald de Boer, aki Ronald Koemant támogatta volna, mint Louis van Gaal utódja. – Nem láttam, hogy megmutatta volna, milyen módon akarunk játszani, például Van Persie-t egyáltalán nem támogatták felfutó középpályások. Még sok mérkőzés van hátra, és sok minden változhat, de mostantól óriási lesz a nyomás Guus-on, mert már a kinevezése is vitatható volt. Koeman már készen állt a munkára, igazán akarta is, és minden tiszteletem Hiddinké, de ő már hatvanhét éves, szerintem lejárt az ideje. Természetesen nagyszerű eredménysora van, de az elképzelései már divatjamúltak.”

Nemcsak De Boer fogalmazott meg ugyanakkor éles kritikát a kapitánnyal szemben: a Voetbal International internes oldalának vezető cikkében harsogja, hogy „nem Hiddink a megfelelő ember az oranje élére.”

„Fantasztikus ez az eredmény. Tudtuk, hogy sokat kell kergetnünk a labdát, és Hollandia többet fogja birtokolni, de keményen dolgoztunk, és a tervünk tökéletesen működött. Tuduk, hogy milyen jó játékosaik vannak – különösen Arjen Robben és Robin van Persie elöl –, de az edzőink tökéletesen felkészítettek minket” – mondta a meccs után az este hőse.

Természetesen Sigurdsson sem úszta meg a dicsérő szavakat. „Világklasszis játékos, az egyik legsokoldalúbb, akivel valaha is dolgoztam – nyilatkozta Lars Lagerbäck szövetségi kapitány. – Nem csak támadásban nagyszerű, de védekezésben is. Mindenhol hasznos, és fantasztikus volt ma is. Fredrik Ljungberg volt hasonló, ő jut először eszembe róla.”

A hollandok hiába birtokolták 69 százalékban a labdát, vezettek kétszer annyi akciót és passzoltak majdnem ötször annyit (136 kísérlet/116 jó, ill. 652/610), a második félidőben sem tudtak újítani, nem ment kapura lövésük, így az Izland elleni 14. meccsükön törvényszerűen jött az első vereség.

„Csalódást keltő az eredmény. Azért is nehéz ez a szituáció, mert most már két csapatot kell üldöznünk. Meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, és frusztráló volt így elveszíteni. Természetesen nehéz dolgunk volt, de önkritikusnak kell lennünk, mert két gólt ajándékba adtunk. Azt követően pedig még nehezebb volt feltörni őket, mert jól védekeztek és jól is kontráztak” – mondta a meccs után Arjen Robben.

EURO 2016, SELEJTEZŐ
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

IZLAND–HOLLANDIA 2–0 (2–0)
KAZAHSZTÁN–CSEHORSZÁG 2–4
(0–2)
LETTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 1–1 (0–0)

AZ ÁLLÁS
1. Izland 3 3 8–0 +8 9
2. Csehország 3 3 8–4 +4 9
3. Hollandia 3 1 2 4–5 –1 3
4. Lettország 3 2 1 1–4 –3 2
5. Kazahsztán 3 1 2 3–7 –4 1
6. Törökország 3 1 2 2–6 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik