Eb 2016: Modric kissé morcos, ellentmond dühös kapitányának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.07. 11:50
A Norvégiában vasárnap elszenvedett 2–0-s vereség utáni horvát nyilatkozatokból az olvasható ki, hogy nem enyhül a feszültség Niko Kovac szövetségi kapitány és a válogatott klasszis labdarúgója, Luka Modric között.

„Meg kellene kérdezniük a játékosokat, miért végződött így ez a meccs – dühöngött Niko Kovac az oslói Eb-selejtező után. – Én és a stábom elvégeztük a munkánkat, de a pályán lévő tizenegy játékosnak is így kellett volna tennie. A csapatnak száz százalékot kell nyújtani, különben sem Azerbajdzsánt, sem Norvégiát nem tudjuk legyőzni. Minden játékos tegye fel magának a kérdést, jól játszott-e. A norvégok nagyszerűek voltak, nagyobb szívvel és kedvvel játszottak, sikerült is felülkerekedniük a nehézségeiken.”Niko Kovac az oslói Eb-selejtező után. – Én és a stábom elvégeztük a munkánkat, de a pályán lévő tizenegy játékosnak is így kellett volna tennie. A csapatnak száz százalékot kell nyújtani, különben sem Azerbajdzsánt, sem Norvégiát nem tudjuk legyőzni. Minden játékos tegye fel magának a kérdést, jól játszott-e. A norvégok nagyszerűek voltak, nagyobb szívvel és kedvvel játszottak, sikerült is felülkerekedniük a nehézségeiken.”

„Ez az edzőnk véleménye, én viszont száz százalékig meg vagyok győződve arról, hogy aki pályára lépett vasárnap, az mindent elkövetett a sikerért – véleményezte az elhangzottakat Luka Modric. – Persze mindenkinek joga van a véleményalkotáshoz. Rosszul játszottunk, a haditervünk elemeire hullott, de mindent megtettünk, ami tőlünk tellett. Sajnos, ami elromolhat, az most mind elromlott.”

A múlt csütörtökön Azerbajdzsánban lejátszott, 0–0-ra végződő Eb-selejtező második félidejének közepén Kovac lecserélte Modricot, akinek nagyon nem tetszett a döntés – a meccs után a Real Madrid játékosa arra biztatta az újságírókat, faggassák a kapitányt az okokról.

A legutóbbi két játéknapon csupán egy pontot szerző horvátok visszacsúsztak csoportjuk harmadik helyére, Olaszország és Norvégia mögé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik