Eb 2016: Hazard-ék a hajrában fordítottak a norvégok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.05. 20:03
A belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–2-re legyőzte Norvégiát, így sikerrel hangolt a franciaországi Európa-bajnokságra.

A korábbi világelső előző három, Eb-re felkészítő meccsén is eredményes Romelu Lukaku nem sokáig várt az újabb góllal, már a harmadik percben bevette a norvégok kapuját, 18 méterről lőtte ki a jobb oldalát (1–0).

A mieink elleni pótselejtezőn alulmaradó norvégok nem törtek meg, és két szintén parádés góllal a második félidő elejére fordítottak, előbb King talált a kapufa segítségével Courtois hálójába, majd Veton Berisha lőtte ki 17 méterről a jobb felsőt (1–2).

Ugyanakkor a belgák sem voltak restek, és hajrához közeledve két fejessel mattolták a norvégokat, így 3–2-es sikerrel hangoltak az Eb-re.A korábbi világelső előző három, Eb-re felkészítő meccsén is eredményes Romelu Lukaku nem sokáig várt az újabb góllal, már a harmadik percben bevette a norvégok kapuját, 18 méterről lőtte ki a jobb oldalát (1–0).

A mieink elleni pótselejtezőn alulmaradó norvégok nem törtek meg, és két szintén parádés góllal a második félidő elejére fordítottak, előbb King talált a kapufa segítségével Courtois hálójába, majd Veton Berisha lőtte ki 17 méterről a jobb felsőt (1–2).

Ugyanakkor a belgák sem voltak restek, és hajrához közeledve két fejessel mattolták a norvégokat, így 3–2-es sikerrel hangoltak az Eb-re.

Az oroszok szerbek elleni meccsén sokáig úgy tűnt, hogy egy gól sem születik, aztán a hajrában mindkét gárda betalált, így 1–1-re végeztek a felek.

A cseh válogatott 2–1-re kikapott Dél-Koreától. A meccs krónikájához tartozik, hogy Theodor Gebre Selassiét kiállította a játékvezető. Az ázsiai együttes a napokban a csehek csoportjában szereplő, címvédő spanyolokkal is összemérte az erejét, de David Silváék nem adtak esélyt azon a meccsen, 6–1-re nyertek.

A felkészülés során a skótoktól kikapó, a svédekkel ikszelő, majd Máltát és Oroszországot is legyőző csehek számára nem indult fényesen a meccs, a dél-koreaiak a 26. percben és a 40.-ben is betaláltak, így a szünetben már két góllal vezettek.

A fordulást követően a szünetben beálló Suchy „világ végéről” eleresztett lövése pattant egy védőről a bal alsóba, de újabb gólt nem szerzett az európai csapat – csak egy pirosat, a 60. percben Gebre Selassie megkapta második sárgáját is.

Svédország hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Gareth Bale-t csak az utolsó fél órára pályára küldő Walest. A házigazda az első félidő hajrájában szerezte meg a vezetést, Zlatan Ibrahimovic lekészítése után Emil Forsberg lőtte ki 18 méterről a jobb alsó sarkot (1–0).

Az 57. percben növelte előnyét a svéd gárda, a csereként beálló liverpooli kapus, Danny Ward kétszer is nagyot védett a hazai szöglet után, de Lustig lövésével szemben már tehetetlennek bizonyult (2–0).

A 64. percben aztán beállt a walesiek legnagyobb sztárja – hárommal korábban ment le Ibra –, Gareth Bale, de ő sem tudott segíteni az együttesen, sőt a hajrában még a nem sokkal korábban pályára lépő John Guidetti is eredményes volt (3–0).

A török válogatott 1–0-s szlovéniai sikerrel hangolt. Fatih Terim csapata már a meccs elején betalált, Hakan Calhanoglu beadása után Burak Yilmaz fejelt a kapuba, az eredmény ezt követően pedig már nem változott.


EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BELGIUM–NORVÉGIA 3–2 (1–1)
Brüsszel. Vezette:
Stieler (német)
BELGIUM:Courtois – Alderweireld, Denayer (Ciman, 66.), Vertonghen, J. Lukaku – Witsel (Fellaini, 57.), Nainggolan – Mertens (Origi, 80.), De Bruyne, Hazard – R. Lukaku. Szövetségi kapitány:Marc Wilmots
Gólszerző: R. Lukaku (3.), Hazard (70.), Ciman (73.), ill. King (21.), Ve. Berisha (48.)

OROSZORSZÁG–SZERBIA 1–1 (0–0)
Monaco. Vezette:
Buquet (francia)
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Szmolnyikov (Siskin, 62.), V. Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov (Torbinszki, 76.) – Satov (Sirokov, 75.), Gyenyiszov (Glusakov, 51.), Golovin (Ivanov, 60.) – Kokorin, Dzjuba, Szmolov (Mamajev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Leonyid Szluckij
Gólszerző: Dzjuba (85.), ill. A. Mitrovics (88.)

SVÉDORSZÁG–WALES 3–0 (1–0)
Solna. Vezette:
Welz (német)
SVÉDORSZÁG:Isaksson (R. Olsen, a szünetben) – Lustig, E. Johansson, Granqvist, M. Olsson (Augustinsson, a szünetben)– S. Larsson, Källström, Lewecki (Ekdal, 61.), Forsberg (Durmaz, 61.) – M. Berg (Guidetti, 76.), Ibrahimovic (Kujovic, 61.).Szövetségi kapitány:Erik Hamrén
WALES: Hennessey (Ward, a szünetben)– Gunter, Chester (J. Collins, 64.), A. Willams, Davies, N. Taylor – King (Bale, 64.), Ramsey, Vaughan (Edwards, 64.), J. Williams (Huws, 74.) – Vokes (Church, 73.). Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Gólszerző:Forsberg (40.), Lustig (57.), Guidetti (87.)

CSEHORSZÁG–DÉL-KOREA 1–2 (0–2)
Prága. Vezette:
Stefanski (lengyel)
CSEHORSZÁG:Cech – Kaderábek (Limbersky, a szünetben), Sivok, M. Kadlec (Suchy, a szünetben), Gebre Selassie – Darida, Pavelka (Plasil, a szünetben) – Sural (Skalák, a szünetben), Rosicky, Krejcí (Pudil, a 71.) –Necid (Skoda, a 79.).Szövetségi kapitány:Pavel Vrba
Gólszerző:Suchy (46.), ill. Jun Pit Karam (26.), Szok Hjon Dzsun (40.)

SZLOVÉNIA–TÖRÖKORSZÁG 0–1 (0–1)
Ljubljana. V:
Guida (olasz)
TÖRÖKORSZÁG: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin (Köybasi, 64.) – Inan (Malli, 83.) – Calhanoglu (Mor, a szünetben), Tufan, Özyakup (Sen, a szünetben), Turan (Sahin, 74.) – Yilmaz (Sahan, 91.).Szövetségi kapitány:Fatih Terim
Gólszerző:Yilmaz (5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik