Eb 2016: „Lang Ádám ma már nemzetközi klasszis”

Vágólapra másolva!
2016.06.25. 23:58
Két-két repülő- és belépőjegyet küldött a Magyarország–Belgium Európa-bajnoki nyolcaddöntőre egykori nevelőedzőjének és mentorának Lang Ádám. Rugovics Vendel szerint a védő nemzetközi klasszis.

Nem mindennapi meglepetésben részesült Rugovics Vendel, a veszprémi VFC USE szakmai igazgatója, akit a magyar válogatott hátvédje, Lang Ádám hívott meg Toulouse-ba a magyar–belga nyolcaddöntőre.

„Ádámmal kiváló a kapcsolatom, úgy érzem, nem pusztán az edzőjének, inkább a mentorának tekint. – mondta Rugovics a veol.hu-nak. – Jólesik, hogy minden meccs után felhívott és kikérte a véleményemet. Fontos megjegyeznem, Ádám azért tud folyamatosan fejlődni, mert nemcsak elvégzi az edzéseket, hanem mindig azon gondolkozik, mit csinálhatna jobban, miben és hogyan javulhatna még.”

„Ez az alázat, ez a tudásszomj viszi előre, és úgy vélem, ma már nemzetközi szintű klasszis – összegzett Rugovics, aki azt is elárulta, Cristiano Ronaldo sarkazásáról is megkérdezte őt Lang. – Szerintem Ádám megtette, amit meg lehetett tenni. Lezárta a rövid sarkot Ronaldo előtt, vagyis azt a területet, ahonnan elvileg lövés érkezhetett volna. Hogy Ronaldo a lövés helyett a sarkazást választotta, arról csak azt tudom mondani, erre csak egy ilyen világsztár képes, mint ő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik