Eb 2016: Del Bosque elmondta, hogyan állnak fel a spanyolok

Vágólapra másolva!
2015.10.12. 11:30
null
Vicente del Bosque motivált spanyol csapatra számít Kijevben (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-válogatott ma este Kijevben zárja az Európa-bajnoki selejtezők sorát. Az összecsapás Vicente del Bosque csapata számára már nem bír különösebb téttel – az ibériaiak biztosan csoportelsők –, a házigazda ukránok vagy közvetetten Magyarország számára ugyanakkor az Eb-részvételről dönthet.

 

A spanyol szövetségi kapitány az összecsapás előtt arról beszélt, bízik benne, hogy csapata megőrzi a selejtezőkön nyújtott formáját az ukránok elleni idegenbeli összecsapásra is.

VÁRHATÓ KEZDŐK

A Marca szerint a két válogatott így kezd a ma esti mérkőzésen:

UKRAJNA: Pjatov – Fedeckij, Rakickij, Kucser, Sevcsuk – Timoscsuk, Sztyepanenko – Jarmolenko, Rotan, Konopljanka – Szeleznyov
SPANYOLORSZÁG:
De Gea – Mario, Nacho, Etxeita, Azpilicueta – Thiago Alcántara, San José, Isco – Mata, Paco Alcácer, Nolito

„Már döntöttem az ukránok elleni kezdőről, lesz változás a logronói összecsapáshoz képest. Úgy vélem, a körülményekhez képest ez a legjobb tizenegyünk” – mondta Vicente del Bosque a találkozó előtt. Mint ismert, a spanyolok a Luxemburg elleni hazai 4–0-val biztosították be csoportelsőségüket Logronóban.

A spanyolok az előző összecsapáson sérülés miatt elveszítették David Silvát és Álvaró Moratát is, a csereként duplázó Paco Alcácer (9 mérkőzésen 6 gólnál jár a válogatottban!) viszont meggyőzte a kapitányt. „Paco Alcácer kezdeni fog Ukrajna ellen. Jó formában van, és ebből előnyt kell kovácsolnunk” – jelezte a furia roját világ- és Európa-bajnoki címig vezető szakember.

„A kettőezer-tizenkettes kijevi Európa-bajnoki döntő az egyik legszebb meccsem edzői karrierem során. Remélem, hogy ismét azon a szinten tudunk játszani. Úgy érkeztünk Kijevbe, hogy a kijutás már biztos, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk motiváltak hétfőre. Ukrajna erős csapat, jó szélsőik vannak, és különös filozófia tartja őket egyben” – mondta Del Bosque.

A spanyolok esetleges pontszerzésükkel nagy szívességet tehetnek Magyarországnak – amellyel hazánknak szövetségi szinten amúgy hivatalos együttműködési megállapodása van –, hiszen ha Ukrajna nem nyer a selección ellen, nem előzheti meg hazánk válogatottját a legjobb csoportharmadikok listáján, és ez esetben Szlovákia sem jelent veszélyt.

A magyar válogatott jelenleg 15 ponttal vezeti a csoportharmadikok ranglistáját. A kedden befejeződő A-csoportból Törökország lehet még a legjobb harmadik, ha hazai pályán begyűjti a három pontot a már Eb-résztvevő Izland ellen, és Kazahsztán idegenben legyőzi Lettországot. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják.

A SPANYOL KERET AZ UKRÁNOK ELLEN
Kapusok:
Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)
Védők:
Juanfran Torres (Atlético Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Mikel San José (Athletic Bilbao), Mario Gaspar (Villarreal), Xabier Etxeita (Athletic Bilbao)
Középpályások:
Sergio Busquets (Barcelona), Isco (Real Madrid), Cesc Fabregas (Chelsea), Santi Cazorla (Arsenal), Juan Mata (Manchester United), Thiago Alcántara (Bayern München)
Támadók:
Paco Alcácer (Valencia), Nolito (Celta), Pedro (Chelsea)

EB 2016
SELEJTEZŐ
CSOPORTKÖR, 10. (UTOLSÓ) FORDULÓ, C-CSOPORT

20.45: Fehéroroszország–Macedónia
20.45: Luxemburg–Szlovákia
20.45: Ukrajna–Spanyolország (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 9 8 1 22–3 +19 24
2. Szlovákia 9 6 1 2 13–6 +7 19
3. Ukrajna 9 6 1 2 14–3 +11 19
4. Fehéroroszország 9 3 1 5 8–14 –6 10
5. Luxemburg 9 1 1 7 4–23 –19 4
6. Macedónia 9 1 8 6–18 –12 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik