Eb 2016: Deschamps szerint az AC/DC miatt csúszkáltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 07:47
null
Angus Young (balra) és a beugró énekes Axl Rose az AC/DC május 13-i marseille-i koncertjén (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-válogatottat irányító Didier Deschamps szerint nagyon rossz ötlet volt egy hónappal az Európa-bajnokság előtt AC/DC-koncertet rendezni a marseille-i Vélodrome-ban.

 

A francia válogatott kínkeservesen tudta legyőzni 2–0-ra Albániát szerda este az Eb A-csoportjának második fordulójában. A hazai játékosok sokat csúszkáltak, ami Didier Deschamps szerint a marseille-i pálya rossz minőségű gyepszőnyegének tudható be.

„Katasztrófa, de ebben nincs semmi meglepő, ha egy hónappal az Európa-bajnokság előtt AC/DC-koncertet rendezel a stadionban. Mit tehetünk? Kicseréljük a gyepszőnyeget? Tudom, hogy az UEFA mindent megtett a helyzet normalizálására, de amikor megláttam a képeket és a videókat a koncert után, csak fogtam a fejemet. Nem lett volna szabad ezt megengednünk.”

Érdekesség, hogy a második francia gól előtt az akcióban főszerepet vállaló játékosok közül Paul Pogba és André-Pierre Gignac is elcsúszott.

Giovanni De Biasi, Albánia szövetségi kapitánya egyszerű megoldási javaslattal állt elő: „Ha megfelelő stoplisod van, nem csúszkálsz.”

A marseille-i arénában a következő mérkőzést szombaton rendezik, Magyarország Izlanddal csap össze a Vélodrome-ban 18 órától.

Csütörtök délelőtt érkezett a hír, hogy a stadion gyepének óvása érdekében az UEFA jelezte a két csapatnak, hogy pénteken várhatóan egyik válogatott sem edzhet a stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik