Megint a végén robbant a francia bomba, újabb albán pech

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.15. 20:50
null
Griezmann csúsztatása törte meg az albánok ellenállását (Fotó: Action Images)
A csoportkör második fordulójában a házigazda, a meccs nagy részében szenvedő Franciaország a hajrában csikarta ki a győzelmet Albánia ellen a csereként beálló Antoine Griezmann fejesével, illetve Dimitri Payet góljával. Albánia hiába állt helyt, ismét pont nélkül maradt. Franciaország a sikerével továbbjutott a legjobb 16 közé.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

FRANCIAORSZÁG–ALBÁNIA 2–0 (0–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 63 670 néző. Vezette: Collum (skót)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté, Matuidi – Coman (Griezmann, 68.), Payet, Martial (Pogba, a szünetben) – Giroud (Gignac, 77.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Ajeti (Veseli, 85.), Mavraj, Agolli – Lila (Roshi, 71.), Abrashi, Kukeli (T. Xhaka, 74.), Memushaj, Lenjani – Sadiku. Szövetségi kapitány: Gianni De Biasi
Gólszerző: Griezmann (90.), Payet (96.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

KORÁBBAN
Románia–Svájc 1–1

A 3. FORDULÓBAN (június 19., vasárnap)
Románia–Albánia
Svájc–Franciaország

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 2 4–1 +3 6
2. Svájc 2 1 1 2–1 +1 4
3. Románia 2 1 1 2–3 –1 1
4. Albánia 2 2 0–3 –3 0

Nehéz lenne jót írni a francia–albán első félidejéről, ezért inkább nem is pazaroljuk a karaktereket. A hazaiak gyakorlatilag a tizenhatoson belülre is alig tudták eljuttatni a labdát, így pedig kevés esély volt rá, hogy a svájciak elleni meccshez hasonlóan szervezetten, és még annál is szívósabban védekező albánokat feltörjék. Pláne, hogy (Paul Pogba és Antoine Griezmann padra ültetése mellett) Anthony Martial és a Kingsley Coman csapatba állítása sem növelte látványosan a Les Bleus kreativitását, sőt. És azzal már az első meccsen is voltak problémák.

A második játékrészre felpörgött a meccs, teljesen más képet mutatott, mint az első, a hajráig egyvalami azonban nem változott: az eredmény. Pedig az albánoknak és a franciáknak is megvolt a maguk helyzete, a „vendégek” kis híján vezetéshez is jutottak, amikor Hysaj jobb oldali beadása után az ötösön menteni igyekvő Sagnáról a bal oldali kapufa tövére pattant a labda.

A túloldalon Payet, Martial és Giroud előtt adódott lehetőség, utóbbi a 69. percben a jobb oldali kapufát találta el fejesből.

Egyre nagyobb volt a nyomás az albánokon, ám Deschamps csapata képtelen volt eltalálni a kaput, aztán – akárcsak a Románia elleni mérkőzésen – a meccs hajrájában, a 90. percben robbant a bomba, és a csereként beálló Antoine Griezmann a hálóba fejelt Rami beadása után. Ez volt az eső, kapu felületét találó hazai próbálkozás a meccsen. 1–0

A hosszabbításban Dimitri Payet is lecsapott, megszerezve második gólját is az Eb-n, egy testcsel után a bal alsóba tekert. Franciaország 2–0-ra nyert, ezzel – elsőként a mezőnyben – továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik