Eb 2016: „A mese rémálommá vált” – így értékelnek az osztrák lapok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.06.15. 12:57
Az osztrák sajtó egyöntetűen borús képet fest le válogatottjáról a mieinktől elszenvedett vereséget követően, keserű kudarcként és rémálomként jellemezve a találkozót.  

A Die Presse „A mese rémálommá vált” címmel jelent meg. Az elemzés említi, hogy az osztrák válogatottra óriási nyomás nehezedett a továbbjutást illetően, illetve hiányzott a játékából a kreativitás és a pontosság.Die Presse „A mese rémálommá vált” címmel jelent meg. Az elemzés említi, hogy az osztrák válogatottra óriási nyomás nehezedett a továbbjutást illetően, illetve hiányzott a játékából a kreativitás és a pontosság.

A Kurier „Dráma Bordeaux-ban” címmel számolt be a meccsről, és a keddet az elveszett lehetőség napjaként jellemzi. A lap szerint a rémálom valósággá vált Bordeaux-ban. A lap csalódottan említi, hogy Szalai Ádám éppen most szakította meg 2014 óta tartó gólcsendjét a nemzeti csapatban.

A Die Standard „Súlyos kezdet a magyarok szenvedélyes játéka ellen” címmel közölt írásában azt fejti ki, hogy a csapatuk még nem talált vissza a selejtezős formájához.

Magyarország sokkolta Ausztriát az első Eb-meccsen – írja a Kronen Zeitung a „Kudarc győzelem helyett” című cikkben.

A Heute című osztrák lap elemzése szerint válogatottjuk azért nem tudott egyenlíteni, mert túl dühösen próbálkozott, hiányzott belőle a nyugalom. A legtöbb lap egyébként egyetért abban, hogy az osztrákok legjobb játékosai – mint David Alaba és Marko Arnautovic – nagyon keveset mutattak a képességeiből.

Julian Baumgartlinger, az osztrák csapat középpályása a lapokhoz hasonlóan negatívan beszélt csapata kedd esti teljesítményéről. Elmondása szerint nem lepődött meg a magyarok teljesítményén.

„A magyarok egyáltalán nem voltak defenzívek, az egész meccsen nagyon élesen és precízen játszottak. Nem lepődtünk meg a játékuk láttán. Sajnos vissza kell zökkennünk a realitásba.”

„Nem dughatjuk homokba a fejünket – ezt már Christian Fuchs csapatkapitány mondta, valamivel lelkesebben, mint a társa. – Azzal nem lehet minket vádolni, hogy nem hajtottunk, mert a gólt leszámítva mindent megtettünk a győzelemért, de kétségtelen, hogy keserű érzés rögtön az első meccsen vereséget szenvedni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik