Eb 2016: Megbökjem vagy ne bökjem? – gondolkodott Stieber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 21:13
null
Stieber Zoltán az emelés mellett döntött, és milyen jól! (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az első megérzés a helyes, ez bebizonyosodott Stieber Zoltán Ausztriának lőtt góljánál is. Király Gábor szerint kifizetődött az a kemény munka, amelyet a magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi hetekben elvégzett, míg Gera Zoltán örül, hogy Szalai Ádám a góljával elhallgattatta az őt támadókat. Íme, a mieink nyilatkozatai az osztrákok elleni diadal után.


„Borzasztó kemény felkészülés van mögöttünk, sokszor voltunk nehéz helyzetben fizikailag és pszichikailag is, de mindig hittünk abban, hogy a munka kifizetődik. Ez ezen a mérkőzésen megtörtént, a srácok fantasztikusan teljesítettek – nyilatkozta a rekordot döntő Király Gábor, aki Alaba első perces lövéséről ezt mondta: – Nagyon jó, helyezett lövés volt, szerencsénk volt, hogy kifelé pattant.”

Az első gólunkat szerző Szalai Ádámmal öt perc alatt nagyot fordult a világ: „A kritikák a sporttal együtt járnak. Magamnak sikerült bizonyítanom. A munka kifizetődött. Ezt most ma még kiélvezem, de holnaptól a következő feladatra koncentrálunk. Öt perccel a gól előtt még nem annyira szerettek az emberek, most már mindenki szeret. Ilyen a futball. Boldog vagyok, hogy ennek részese lehettem.”

Másik góllövőnk, Stieber Zoltán így emlékezett vissza a találatára: „Az első gondolatom az volt, hogy »megbököm« a kapust, aztán beugrott egy pillanatra, hogy talán mégis inkább el kellene passzolnom mellette, de hála istennek, így döntötten. Azt gondolom, ez pályafutásom egyik, ha nem a legszebb gólja.”

„Nagyszerű, hogy kijutottunk, óriási élmény ennyi magyar előtt játszani – értékelt Gera Zoltán. – Minden képzeletet felülmúló győzelmet arattunk a sokkal esélyesebbnek tartott Ausztria felett. Jó csapatot győztünk le. Az elején volt egy kis megilletődöttség a játékunkban, lassan kezdtünk, de aztán sikerült összeszednünk magunkat, sokat volt nálunk a labda, helyzeteket alakítottunk ki. A félidőben arról beszéltünk, hogy meglesz az az egy-két gólszerzési lehetőség. Nagyon örülök, hogy (Szalai) Ádám ilyen hosszú idő után gólt szerzett, és elhallgattatta az őt támadókat.”

„A csapat érdeme a győzelem. Nem kapkodtunk, kivártunk, voltak is helyzeteink, megérdemeltük a győzelmet – nyilatkozta a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László, aki elmondta azt is, hogy ez az első sajtótájékoztatója. – Fantasztikus, hogy ennyi szurkoló itt volt, és hogy örömet tudtunk nekik szerezni.”

„Nem leptek meg a magyarok, tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy jó csapatot alkotnak. Remekül kezdtünk, több lehetőségünk is volt, hogy megszerezzük a vezetést, de ezeket kihagytuk. A magyaroknak is volt néhány lehetőségük, kettővel éltek is, így megérdemelten nyertek” – mondta David Alaba, az osztrákok legnagyobb sztárja.

Aleksandar Dragovic nem értette, miért kapott másodszor is sárga lapot a mérkőzésen.

„A második sárga lapom egyszerűen megmagyarázhatatlan számomra. Lőni akartam, és elkéstem. Mindenesetre azzal tisztában voltunk, hogy nem lesz ez sétagalopp Magyarország ellen…” – kesergett a kiállított osztrák.

A mérkőzés élő szöveges tudósítását itt olvashatja!

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–
AUSZTRIA 2–0 (0–0)
Bordeaux,
Nouveau Stade de Bordeaux, 34 424 néző. Vezette: Turpin (francia)
MAGYARORSZÁG:
Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 79.), Németh K. (Pintér Á., 89.) – Szalai (Priskin, 69.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
AUSZTRIA: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (Schöpf, 78.), Junuzovic (Sabitzer, 59.), Arnautovic – Janko (Okotie, 65.). Szövetségi kapitány: Marcel Koller
Gólszerző
: Szalai (62.), Stieber (87.)
Kiállítva
: Dragovic (66.)

BIZONYÍTVÁNY: ÉRTÉKELJE 110-IG A MAGYAR JÁTÉKOSOK TELJESÍTMÉNYÉT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik