Eb 2016: Túlszárnyaltuk önmagunkat – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 20:03
null
Szalai Ádám a szurkolók szorításában (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valóra vált álomról beszélt azt követően, hogy a mieink 2–0-ra legyőzték Ausztriát első Eb-mérkőzésükön.

 

„Óriási, amit a csapat teljesített, nagyon keményen dolgoztunk, megérdemelten nyertünk! Olyan az egész, mint egy álom, amely valóssággá vált. Jó az eredmény, jó volt a meccs, bravó! A meccs eleje nehéz volt, de aztán belejöttünk, nagyszerű volt a második félidő. Most jön egy kis szünet, aztán regenerálódunk” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés után az M4 Sportnak.

„Gratulálok a csapatomnak. Most lehet kiemelni azt a munkát, amit az elmúlt időszakban, a felkészülési meccseken elvégeztünk – folytatta Storck már a hivatalos sajtótájékoztatón. – Nyilván kellett egy kis szerencse is Alaba kapufájánál, de a játékosok képesek voltak önmagukat túlszárnyalni. Gratulálok Szalai Ádámnak a góljához, de a második gól is egy felépített támadás eredménye volt, ez volt a hab a tortán.”

Bernd Storck kérdésre válaszolva Király Gábort is méltatta, most is elmondta, nem öreg vagy fiatal, hanem jó játékosai vannak. Ez érvényes Király Gáborra is, aki nagy segítségére volt a csapatnak.

Ezután Kleinheisler László került szóba újságírói kérdésre. „Nagyszerű tehetség, nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok. Ő Magyarországon nem játszott, de én már az U21-es válogatottnál felfigyeltem rá, nem véletlenül került a Bundesligába.”

Storck szerint a siker kulcsa az volt, hogy ellenőrzés alatt tudtuk tartani az osztrákok kulcsjátékosait. A szakember elmondta, most csak a következő, Izland elleni meccsre összpontosít, nem kíván távolabbra tekinteni.

„A mai mérkőzés bizonyította, hogy a futballban bármi megtörténhet. Negyvennégy év után szerepel a magyar válogatott Eb-n, és rögtön győzni tudott. És úgy gondolom, hogy ezt a munkát folytatva a második, ugyancsak történelmi jelentőségű siker is meglehet. Gratulálok még egyszer mindenkinek a mai sikerhez” – zárta a sajtótájékoztatóját Storck.

„Jól kezdtünk, de ezt követően kiengedtük a kezünkből a mérkőzést, mivel felesleges hibák sorát követtük el. Sorra adtuk el a labdákat, ez pedig kiszívta az erőnket. Idegesen, hektikusan futballoztunk. A magyar csapat jó mérkőzést játszott, a keménységük pedig a futball része. Több nyugalomra lett volna szükségünk a labda járatásához. Emberhátrányban ez nem egyszerű. Idegesítő természetesen a vereség az első mérkőzésen, de össze kell szednünk magunkat. Meg kell próbálnunk megverni Portugáliát – de most már sokkal nagyobb nyomás nehezedik ránk” – értékelt Marcel Koller, Ausztria szövetségi kapitánya.

A mérkőzés élő szöveges tudósítását itt olvashatja!

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–
AUSZTRIA 2–0 (0–0)
Bordeaux,
Nouveau Stade de Bordeaux, 34 424 néző. Vezette: Turpin (francia)
MAGYARORSZÁG:
Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 79.), Németh K. (Pintér Á., 89.) – Szalai (Priskin, 69.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
AUSZTRIA: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (Schöpf, 78.), Junuzovic (Sabitzer, 59.), Arnautovic – Janko (Okotie, 65.). Szövetségi kapitány: Marcel Koller
Gólszerző
: Szalai (62.), Stieber (87.)
Kiállítva
: Dragovic (66.)

BIZONYÍTVÁNY: ÉRTÉKELJE 110-IG A MAGYAR JÁTÉKOSOK TELJESÍTMÉNYÉT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik