Belgium: robbantás Brüsszelben, veszélyben a portugálok játéka

Kedden nagy erejű robbantás történt a brüsszeli Zaventem repülőtéren, majd nem sokkal később egy metróállomáson. A hivatalos beszámolók eddig huszonhat halottról és százharminc sérültről szólnak. A FIFA-világranglista első helyén álló belga labdarúgó-válogatott egy hét múlva Eb-csoportellenfelünket, Portugáliát fogadná felkészülési mérkőzésen, amelynek megrendezése biztonsági okokból most kérdőjelessé vált.

hirdetés

 

Brüsszelben, a Maalbeek metróállomáson is történt robbantás kedden, sajtóhírek szerint ott is minimum tíz ember hunyt el. A belga városban a terrortámadás kockázata miatt a legmagasabb fokozatra emelték a készültséget.

Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a belga válogatott mai edzése elmarad. A belgák legutóbbi, tavaly novemberi felkészülési mérkőzését – a spanyolokat fogadták volna – is törölni kellett, ugyancsak biztonsági okokból. A párizsi merényletek szálai Brüsszelbe vezettek.

A nap folyamán megerősítést nyert, hogy a repülőtéren öngyilkos merénylő robbantott.

MENEKÜLŐ EMBEREK A REPÜLŐTÉREN 

hirdetés
hirdetés

Tudtad?

A legnagyobb gól. Az 1988-as a döntőben a holland Marco van Basten egy keresztlabdát az ötös jobb sarka elől jobbal a túlsó felsőbe rakétázott, a világ egyik legjobb kapusa, a szovjet Rinat Daszajev fölött.

hirdetés
hirdetés
hirdetés