Euro 2012: „Kassainak a segítői biztosították a hazautat” - vélemények

Vágólapra másolva!
2012.06.20. 08:40
Címkék
Az ukránok alighanem még sokáig fogják emlegetni az angolok elleni vesztes, kiesésüket jelentő  Eb-mérkőzésen (0–1) történteket a magyar játékvezetői csapat hibája miatt – Marko Devics lövése áthaladt a gólvonalon, de ezt sem az asszisztens, sem a gólvonalat figyelő Vad II István nem vette észre. A többségében játékvezetőkből álló tagságú Ratetheref fórumon sorra gyűltek a vélemények Kassai Viktorról és csapatáról – ezekből idézünk alant.
A bizonyíték: a labda túlhaladt a gólvonalon
A bizonyíték: a labda túlhaladt a gólvonalon
A bizonyíték: a labda túlhaladt a gólvonalon
A bizonyíték: a labda túlhaladt a gólvonalon
A bizonyíték: a labda túlhaladt a gólvonalon
VÉLEMÉNYEK A RATETHEREF FÓRUMRÓL
„Megbocsáthatatlan, ahogy Vad II István ezt elnézte. Nagy kár lesz azért, ha Kassainak emiatt kell hazautaznia.”
„Kassai egyébként nagyszerűen kontrollálja a meccset – higgadt, tekintélyt sugárzó és összeszedett.”
„A FIFA legalább már tudja, hogy kell a gólvonal-technológia, és ezért tesztelik. Ez a legjobb alternatíva, mivel (micsoda meglepetés) az emberek hibáznak.”
„...ráadásul a második nagy leshelyzet volt, amelyet ugyanaz az asszisztens elengedett. Gyengén muzsikáltak azon a térfélen a segítők.”
„Így van, les volt, ez sem segíti, hogy Kassai maradhasson... Két nagy hiba egyetlen támadás során. Érdekes lesz az UEFA döntése: hazaküldik az egész egységet, vagy kapnak további feladatot, mert Kassai az egyik kiemelkedő játékvezető.”
„Mi az értelme a gólvonalat figyelő asszisztensnek, ha ezt sem tudja megítélni? Az UEFA nyilván tesztelés után állapította meg, hogy az az ideális pozíció a gólvonal-asszisztensnek... Megbocsáthatatlannak tűnő hiba, a labda felperdült, és nem ment túl gyorsan.”
„Kassainak haza kell mennie. Súlyos hiba volt. Együtt érzek vele, mert jól vezette a meccset, de ez csapatmunka. Mennie kell.”
„Kassainak jó meccse volt – az egyik sárgával nem értek egyet, és tizenegyest is adhatott volna Rooney mezének meghúzásáért, de nagyon kevesen értelmezik annyira szigorúan a szabálykönyvet. Nem szeretem a stílusát, de hatékonyan dolgozott a meccs alatt. Az asszisztensei már nem először hagyták cserben.”
„Esetleg lehetne még húsz asszisztens a gólvonalnál, és akkor talán a korrekt perspektívából látják az eseteket.”
„A szituáció csak a kikockázás után lett teljesen tiszta, tehát nem volt könnyű döntés – viszont a gólvonal-asszisztens pont azért van ott, hogy ezt észrevegye. Azt nem értem, hogy miért vannak ugyanazon az oldalon az asszisztenssel – nem lenne jobb, ha a másik oldalról figyelnének?”
„Együtt érzek Kassaival, mert kiváló játékvezető, a legjobbak egyike, és nagyon nehéz lehet, amikor így megvezetik az asszisztensek... De megtörtént, és a sorsa az UEFA kezében van.”
„Kassai kiváló bíró, aki könnyedén vezet, és a játékosok is mélyen tisztelik. Viszont Vad II István és a jobb oldali asszisztense alighanem biztosították neki a hazautat. Rosetti és Larrionda a világbajnokságon szintén jól vezetett, de hazaküldték őket a rossz asszisztensi munka miatt.”
„Persze, egyértelmű a helyzet a lassításokból, és mondhatjuk, hogy naná, bent volt – de vajon hányan vettük volna észre élőben abból a pozícióból, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon? Egyértelmű: szükség van a gólvonal-technológia bevezetésére!”
AZ ANGOL GYŐZELEM ÉS A JÁTÉKVEZETŐI TÉVEDÉS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik