Nemzetisport.hu 2012.06.20 00:15 Frissítve: 2014.12.13 01:58

Euro 2012: Blohin kiakadt Kassaira, kötekedett egy újságíróval

Nehezen viselte az angoloktól elszenvedett 1–0-s, Eb-búcsút jelentő vereséget Oleg Blohin, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: a hivatalos sajtótájékoztatón csak ukránul volt hajlandó nyilatkozni, majd belekötött az angol újságírókba, és gyakorlatilag fizikai küzdelemre hívta ki egyiküket.„Gyere ki velem, és beszélgessünk odakint. Futballoztál már valaha? Azt írsz, amit akarsz. Nem kedveled sem a csapatomat, sem engem. Értem, hogy újságíró vagy, de tisztelned kellene!” – mondta Blohin az angol médiamunkásnak, ám az nem derült ki, hogy mi a mondanivalójának az előzménye, már ha van egyáltalán.

Blohin a hazai újságíróknak azonban beszélt néhány szóban a mérkőzésről és természetesen arról az esetről is, amikor Kassai Viktor nem ítélt gólt Marko Devics lövése után, mert segítője, Vad II István nem jelzett.

„Öt bíró van már a pályán, és a labda ötven centiméterrel a gólvonal mögött van. Képesek voltunk egyenlíteni, de nem adták meg nekünk a találatot” – háborgott az ukrán szakvezető. Blohin hozzátette: szerinte a játékvezető akkor is hibázott, amikor Andy Carroll a könyökét használta, de nem ítélt, valamint John Terrynek is volt egy szabálytalansága, amiért sárga lapot érdemelt volna.