Egy büdös szót nem szólhatunk - ismerik el az angolok

Vágólapra másolva!
2012.06.25. 00:35
null
A szokásos kép: Anglia vesztes tizenegyespárbajjal búcsúzott (Fotó: Reuters)
Az angol szakkommentátorok egységesen fejet hajtanak, és elismerik: a mérkőzést kontroll alatt tartó, sokkal többet támadó és próbálkozó olasz labdarúgó-válogatott megérdemelten jutott tizenegyesekkel az Eb elődöntőjébe. Roy Hodgson emelt fővel búcsúzó angol csapatot, Cesare Prandelli megérdemelt olasz továbbjutást látott – szakértői és kapitányi vélemények a negyeddöntő után.

„Amikor tizenegyesekre került sor, reméltem, ez a mi tornánk lesz, de a gyakorlás nem segített. Nem hibáztathatom a játékosokat, jó néhányuk már teljesen kimerült a mérkőzés végére” – kezdte nyilatkozatát Roy Hodgson angol szövetségi kapitány.

„Természetesen bíztam a továbbjutásban Montolivo hibáját követően, mivel az öt tizenegyesrúgónk nagyon jó játékos. A gyakorlások során figyeltem Ashley Young és Ashley Cole rúgásait, jók voltak, de nem tudod ezt megismételni, ha fáradtak a lábaid, nagy rajtad a nyomás, és ideges vagy. Az olaszok jobban álltak fel a tizenegyesekhez, vegyük csak például Pirlót. Úgy gondolom, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a második félidőben elfáradtunk, és ők csak jöttek újra meg újra. Kiestünk, de vereség nélkül búcsúztunk a tornától, felemelt fejjel” – zárta mondandóját Hodgson.

„Nagyszerű meccsünk volt, a győzelmünk megérdemelt. Türelmesen futballoztunk, sok lehetőségünk adódott, aztán a végén, a tizenegyeseknél természetesen a szerencse is kellett. Szívvel játszottunk, de ötletesen is egy olyan csapat ellen, amely mindent megtett, hogy megnehezítse a dolgunkat. Dicséret illeti a csapatunkat, kontrollálta a meccset, megakadályozta az angol kontrákat. Az elődöntőben Németország egyértelmű favorit, de élvezzük előbb tíz percig ezt a továbbjutást!" – nyilatkozta Cesare Prandelli olasz szakvezető a meccs után.

Az angol szakkommentátorok azon is csodálkoztak, miként húzták ki a háromoroszlánosok a tizenegyesekig.

„Nagyon frusztráló ez, de el kell ismernünk, az első tizenöt perc kivételével végig az olasz csapat irányított. Egy büdös szót nem szólhatunk" – így Graham Taylor, volt angol szövetségi kapitány.

„Hodgson a védekezésre épített, és nagyon sok szerencsénk is volt a torna során. Sajnos semmit sem léptünk előre négy vagy öt éve. Nem tudunk passzolni. Nem tudtunk egy meccset sem irányítani. Miért tudják ezt a spanyolok? Miért tudják ezt az olaszok? Mert tudnak passzolni, mi meg nem" – kritizált Chris Waddle.

„Néha szerencsével lehet nyerni, amikor nem érdemled meg, de ez a negyeddöntős szereplés annyi volt, amennyit Anglia megérdemelt. Ma lefocizták a mieinket a pályáról. Együtt érzünk az angol válogatottal, de Olaszország megérdemelten jutott tovább, miután szétszedte az angol középpályát" – értékelt az egykori Arsenal-védő, Lee Dixon.

„Pirlo oktatott a középpályán, és a tizenegyes már sok volt" – jegyezte meg twitter-csatornáján a Manchester United védője, Rio Ferdinand.

„Igazság tétetett. A nagy szív, a szervezettség és a csapategység ennyire volt elég, az angol válogatott ennyit tudott. Pirlo fantasztikus játékos, az angol válogatott képtelen volt fogni. Technikailag tökéletes játékos, kontroll alatt tudta tartani a középpályát. Az angol csapat rengeteg labdát adott el..." – mondta Alan Hansen, a Match of the Day szakértője.

Zárjunk Jürgen Klinsmann-nal, az amerikai szövetségi kapitánnyal: „Olaszország messze Anglia fölé nőtt. Számomra nagyon meggyőző volt, ahogy technikailag megfogták a meccset, és emellett fizikailag is jobbak voltak. Megleptek ezzel, és teljesen megérdemelt a továbbjutásuk, jó meccset várok a német–olasztól!"

A NEMZETI SPORT HELYSZÍNI TUDÓSÍTÓINAK MOBILITÁSÁT AZ I30 FORGALMAZÓJA, A HYUNDAI HOLDING HUNGARY KFT. BIZTOSÍTJA.

EURO 2012
NEGYEDDÖNTŐ
ANGLIA–OLASZORSZÁG 0–0 – 11-esekkel 2–4
Kijev, Olimpiai Stadion. Vezette: Proenca (portugál)
ANGLIA: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner (Walcott, 61.), Gerrard, Parker (Henderson, 94.), Young – Rooney, Welbeck (Carroll, 60.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Kispad: Green, Butland (kapusok), Kelly, Baines, P. Jones, Jagielka, Downing, Oxlade-Chamberlain, Defoe
OLASZORSZÁG: Buffon – Abate (Maggio, 91.), Bonucci, Barzagli, Balzaretti – Marchisio, Pirlo, De Rossi (Nocerino, 80.) – Montolivo – Balotelli, Cassano (Diamanti, 78.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

Kispad: Sirigu, De Sanctis (kapusok), Chiellini, Ogbonna, Thiago Motta, Giaccherini, Di Natale, Borini, Giovinco

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik