Barry hasfalszakadás miatt kidőlt, Jagielka pótolja

Vágólapra másolva!
2012.05.28. 17:39
null
Gareth Barrynek a norvégok elleni felkészülési mérkőzés jelentette a búcsút társaitól (Fotó: Action Images)
Címkék
Sérülés miatt nem játszhat a labdarúgó Európa-bajnokságon Gareth Barry, az angol bajnok Manchester City középpályása, Roy Hodgson válogatottjának egyik alapembere. A szövetségi kapitány Phil Jagielkát, az Everton védőjét hívta meg a helyére.

A 31 éves középpályás hétfőn esett át alapos orvosi vizsgálaton, amely során kiderült, elszakadt az alsó hasizma. Barry a Norvégia ellen szombaton 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen csereként lépett pályára, de 30 perccel később le kellett cserélni.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy elveszítettük Garethet, de az Európa-bajnokság után még sokat tehet az angol válogatottért játékosként – mondta a BBC-nek Hodgson kapitány. – Nemcsak nálam számít alapembernek, a korábbi kapitányoknál is évek óta szerepelt a csapatban, kihagyhatatlannak számított. Tudom, mennyire akarta ezt az Eb-szereplést, nagyon sajnálom."

Az 53-szoros válogatott Barry helyett a 11-szeres válogatott, 29 éves Jagielka utazhat a csapattal Krakkóba,a „háromoroszlánosok" szálláshelyére. A középhátvéd keretbe kerülésével Phil Jones, a Manchester United védője tolódhat fel a védekező középpályás szerepkörébe, amelyben a szezon során többször is játszott a klubjában.

AZ ANGOL KERET
Kapusok: Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Man. City), Jack Butland (Birmingham City)
Védők: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man. United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man. City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Phil Jagielka (Everton)
Középpályások: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man. United), James Milner (Man. City)
Támadók: Wayne Rooney (Man. United), Danny Welbeck (Man. United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)
Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik