Nyögvenyelős angol siker Hodgson debütálásán

Vágólapra másolva!
2012.05.26. 23:01
null
Roy Hodgsonnak ezúttal a napos oldal jutott, de vajon hogy látja a jövőjüket?
Címkék
Az angol labdarúgó-válogatott 1–0-ra győzött idegenben Norvégia ellen felkészülési mérkőzésen. A „háromoroszlános” csapat kispadján most debütáló Roy Hodgson a 9. percben betaláló Ashley Young góljának köszönhetően mutatkozott be győzelemmel angol szövetségi kapitányként.

 

Roy Hodgson első mérkőzésén ült a kispadon Anglia szövetségi kapitányaként, és Andy Carroll könnyen hamar megnyugtathatta volna a szakembert, de a 4. percben Stewart Downing beadása után nagy helyzetben melléfejelt.

A jó angol kezdés ezzel együtt nem maradt el, a 9. percben ugyanis már sikerült bevenni a norvég kaput. Ashley Young kapott labdát a kezdőkörnél, senkitől sem zavartatva felfutott vele a tizenhatosig, ott egy kis megtorpanás is belefért neki, majd könnyedén becsapta Brede Hangelandot és kilőtte a bal alsót. A Manchester United szélsője negyedszer volt eredményes az angolok legutóbbi hat mérkőzésén. 0–1

Andy Carrollt (jobbra) nem hagyták érvényesülni a norvég védők (Fotók: Action Images)
Andy Carrollt (jobbra) nem hagyták érvényesülni a norvég védők (Fotók: Action Images)

A vendégek nem játszottak különösebben látványosan, de így is uralták az első félidőt, a P. Jones, Jagielka, Lescott, Baines védőnégyesen nem nagyon lehetett észrevenni az összeszokottság hiányát.
A második játékrész elején Leighton Baines szabadrúgásból veszélyeztetett, de lapos lövésénél Rune Jarstein résen volt és védeni tudott.

A 62. percben egy Angliában légióskodó norvég, John Arne Riise adott egy kis munkát Robert Greennek, miután Theo Walcott átjátszása után kapura durrantott. Nem sokkal később a szünetben Steven Gerrardot váltó Gareth Barry adta el a labdát csúnyán a középpályán, az ebből kialakuló hazai támadás végén pedig büntetőt reklamáltak a norvégok – mivel szerintük Baines szabálytalanul állította meg Mohammed Abdellaouét –, ám tizenegyes helyett csak szögletet kaptak.

Az északiak ezután is hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, az angolok – akiknél bemutatkozott Alex Oxlade-Chamberlain – szürke, ám eredményre vezető játékkal megőrizték soványka előnyüket, így öt mérkőzés után legyőzték a norvégokat, akik ellen a legutóbbi három összecsapásukon még csak gólt sem tudtak lőni.

Az eredmény ettől függetlenül már-már papírformának is tekinthető, hiszen a Hodgson előtt hivatalban lévő legutóbbi hét angol kapitány (nem számítva a posztra ideiglenesen kinevezett szakembereket) szintén győzelemmel debütált a „háromoroszlános” válogatott kispadján.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NORVÉGIA–ANGLIA 0–1 (0–1)
Oslo. V: Weiner (német)
NORVÉGIA: Jarstein – Högli (Ruud, 40.), Demidov, Hangeland, J. Riise – Tettey (Jenssen, 90.), Henriksen (Berisha, 84.), Gamst Pedersen (Grindheim, 62.) – Elyounoussi, Braaten (Huseklepp, 74.), Abdellaoue. Szövetségi kapitány: Egil Olsen
ANGLIA: Green – P. Jones (M. Kelly, 88.), Jagielka, Lescott, Baines – Gerrard (Barry, a szünetben, Henderson, 73.), Parker (Walcott, 56.), Milner, Ash. Young (Oxlade-Chamberlain, 72.), Downing (Adam Johnson, 85.) – A. Carroll. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.
G: Ash. Young (9.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik