Vb 2022: Dalic nem lett rosszabb edző, mint tegnap – horvát reakciók

Vágólapra másolva!
2022.12.14. 11:46
null
Zlatko Dalicot elhagyta a szerencséje – írják a horvát lapok (Fotó: AFP)
Horvátország válogatottja az elődöntőben 3–0-s vereséget szenvedett Argentínától a katari labdarúgó-világbajnokságon, a visszhangok érthetően vegyesek, bár szégyenkezniük aligha kell Zlatko Dalic játékosainak.

„Súlyos vereséget szenvedett a gyenge horvát válogatott” – fogalmazott az argentin–horvát vb-elődöntőt követően az index.hr oldala.

„Dalic nem lett rosszabb edző, mint tegnap, egyszerűen ezúttal elhagyta szerencséje” – elemez a szaklap, amely Luka Modricot, a horvátok csapatkapitányát idézi.

„Ő az egyik legrosszabb játékvezető”fogalmazott 2018 aranylabdása, majd megjegyezte: „Remélem, Messi megnyeri a világbajnokságot. A sportág legjobb játékosa.”

„Argentína jobb volt” – fogalmaz a Sportske novosti portálja, hozzátéve, Julián Álvarez két gólja ellenére a FIFA jelzett valamit azzal, hogy Messinek adta a meccs legjobbjának járó díját.

A horvát oldal számára régi ismerős volt az elődöntő VAR-szobás „főnöke”. Az elemzés kritikusan megjegyzi, ha nincs kellő szintű támadószekció, még nagyobb szerepe lehet a szerencsének – amely egyébként az egész vb alatt a horvátokkal volt eddig.

A bizonyos „VAR-os” személy Massimiliano Irrati volt, aki a 2018-as moszkvai finálé alkalmával sem hozott szerencsét a horvátoknak...

„Még egyszer megpróbálják összeszedni magukat, hogy meglegyen a bronzérem – olvasható a Vecernji list oldalán, amelyen Josip Juranovic mondta el, mi segíthet ebben. – A 2018-as vébé egyik »veteránja«, Domagoj Vida szívhez szóló beszédet mondott a meccs után az öltözőben, úgy, hogy már a Katarba érkezése előtt tisztában lehetett vele, a főszerep nem rá hárul a mostani meccsek alkalmával, és eddig nem is lépett pályára Katarban.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 3–0 (2–0)
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion, 88 966 néző. Vezette: Orsato (olasz)
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Foyth, 86.), C. Romero, Otamendi, Tagliafico – Enzo Fernández, Paredes (Li. Martínez, 62.), Mac Allister (Á. Correa, 86.) – De Paul (Palacios, 74.) – Messi, Julián Álvarez (Dybala, 74.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Orsic, a szünetben) – Modric (Majer, 81.), Brozovic (B. Petkovic, 50.), Kovacic – Pasalic (Vlasic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Messi (34. – 11-esből), J. Álvarez (39., 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik