Vb 2022: telt ház várhatja az olaszokat Észak-Macedónia ellen

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 17:51
null
Telt ház várhat az olasz válogatottra Palermóban (Fotó: AFP)
Telt ház lehet a jövő héten Palermóban, az Olaszország–Észak-Macedónia labdarúgó-világbajnoki pótselejtezőn – írja az MTI.


Ezt Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter jelentette be kedden.

„A jelenlegi járványügyi helyzet nem indokolja, hogy ezen a fontos eseményen ne lehessen telt ház” – fogalmazott Speranza.

Eddig a szabadtéri létesítmények 75 százalékos kihasználtsággal működhettek a pandémia következtében, de már a maszkhasználat sem kötelező.

Roberto Mancini Európa-bajnok együttese jövő csütörtökön fogadja az északmacedónokat a Barbera Stadionban, amely 36 ezer ember befogadására alkalmas. A meccs győztese a portugál–török párharc továbbjutójával csatázhat a vb-részvételért.

PATRIK SCHICK A CSEH KERETBEN

Patrik Schick, a Bayer Leverkusen jelenleg nem százszázalékos fizikai állapotban lévő labdarúgója is bekerült a cseh válogatott 21 fős keretébe, amely jövő csütörtökön Svédországban játszik világbajnoki pótselejtezős mérkőzést.

Jaroslav Silhavy, a csehek szövetségi kapitánya kedden a keret nyilvánosságra hozatalát követően kiemelte: reményeik szerint Schick már a hét végére játékra alkalmas állapotba kerül.

A játékos február 18-án sérült meg, a Mainzban 3–2-re elveszített bajnoki összecsapáson – amelyen megszerezte 20. gólját a Bundesliga most zajló idényében –, a 49. percben le kellett cserélni, azóta nem léphetett pályára. A csatár 33 válogatottbeli fellépésén 17-szer volt már eredményes.

Silhavy kulcsemberei közül biztosan nem számíthat a solnai összecsapáson a védő Vladimír Coufalra (West Ham United), ugyanakkor Antonín Barák (Hellas Verona) felépült sérüléséből, és vasárnap már játszott is a Serie A-ban.

A svéd–cseh párharc győztese öt nappal később Lengyelországgal találkozik, a tét akkor már közvetlenül a vb-részvétel lesz. A katari tornát november 21. és december 18. között rendezik.

 

VB 2022, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐK
A JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Skócia–Ukrajna – júniusra halasztva
Wales–Ausztria (a párharc győztese a döntő házigazdája)

B JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Lengyelország (a párharc győztese a döntő házigazdája)
Svédország–Csehország

C JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Észak-Macedónia
Portugália–Törökország (a párharc győztese a döntő házigazdája)

A B és a C jelű ágon az elődöntőket március 24-én, a döntőket március 29-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik