Vb 2018: Uruguayi barátaimnak tartoztam ennyivel – Griezmann

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 19:14
null
Griezmann és az egyik madridi barát, Godín (fotó: AFP)
Antoine Griezmann, a franciák gólt és gólpasszt jegyző labdarúgója a mérkőzés után elárulta, miért nem ünnepelte gólját az uruguayiak elleni, 2–0-ra megnyert pénteki világbajnoki negyeddöntőn.

 

A mérkőzés emberének megválasztott Antoine Griezmann a következőket mondta a TF1 francia televíziónak:

(A Muslera hibájából esett góljáról) „Elég furcsa röppályákat produkál ez a labda, ami nagyon megnehezíti a kapusok dolgát. Ezért is döntöttem úgy, hogy ráküldöm messziről.”
(A gólöröme visszafogottságáról) „Uruguayi barátaimnak tartoztam ennyivel. Pályafutásom elején egy uruguayi tanítómesteremtől tanultam meg, mi a jó és a rossz a futballban, ráadásul uruguayi klubtársaim annyit, de annyit segítettek nekem, amikor az Atléticóhoz kerültem. Szóval most barátok ellen futballoztam, nem lett volna helyénvaló, ha örömömben kiugrom a bőrömből.” (Griezmann 2014-ben került a madridi csapathoz, Diego Godín, José Giménez és Cristian Rodríguez alkotta akkor az ottani uruguayi missziót.)
(Az első gólt megelőző szabadrúgásáról) „Raph (Varane) azt kérte, hogy a tizenegyespont környékére íveljem a labdát, így történt, ő meg remekül ért bele.”
(Az elődöntőről) „Nyugodtnak kell maradnunk, hiszen az a meccs ugyebár már a fináléba jutásról dönt. Most még a boldogság az úr, de csupán négy napunk maradt a felkészülésre, úgyhogy tanácsos a gondolatainkat egy irányba terelni: az elődöntő felé.”

STATISZTIKÁK
A francia
• az első válogatott a világbajnokságok történetében, amelyik egy torna egyenes kieséses szakaszában kiejti Argentínát és Uruguayt is;
• a második olyan válogatott, amelyik egy világbajnokságon három dél-amerikai csapatot is legyőz (Peru, Argentína, Uruguay), korábban csak a hollandok értek el hasonló „mesterhármast" (1974);
• az első válogatott 1982 óta, amelyik egymást követő hat, kapura tartó lövése/fejese mindegyikéből gólt szerez világbajnokságon; 1982-ben a brazilok értek el hasonló, sőt még ennél is jobb mutatót (7/7).
Luis Suárezzel először fordult elő világbajnokságon, hogy egy mérkőzésen egyetlenegyszer sem ért labdához az ellenfél tizenhatosán belül. Olyan már volt, hogy egyszer sem lőtt kapura – akárcsak most, 2010-ben is a franciák ellen járt így.

„Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, szerintem megérdemeljük – értékelte az eredményt szintén a TF1-nek Didier Deschamps, a »kékek« szövetségi kapitánya. – Már az argentinok ellen is nagyot alkottunk, és most még magasabbra emeltük a lécet. Bizonyos helyzetekben érzékelhető, hogy minden tapasztalattal még nem vagyunk felvértezve, de ebben a csapatban annyi a tűz… Az argentinok elleni diadal után nem volt könnyű visszaereszkedni a földre… Ott vagyunk a legjobb négy között, roppant büszke vagyok a keretem minden egyes tagjára. Egyvalami biztos: ez a világbajnokság már nem vész kárba. Várjuk a következő ellenfelet. Hogy ki legyen az? Nem akarok választani. A lényeg, hogy sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs, és ismét bevethetjük Blaise Matuidit.”

„Sejtettük, hogy ezen a meccsen nem a technikás futball lesz a középpontban, sokkal inkább egy ütközet vár ránk, és az agresszivitás kezeléséhez lélekjelenlétre lesz szükség – fogalmazott Paul Pogba. – Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre, vagyis hogy nagy csapattá értünk. Belevittük a dühünket, a lelkesedésünket, és lám, itt az eredménye. Igazi közösségként küzdöttünk, összetartunk, mint egy család, és reméljük, képesek leszünk még meglepetést szerezni.”

„Bennünket kötelez a múltunk, szóval nagyon nem szeretünk veszíteni, ezt önök is jól tudják, de el kell fogadnunk a történteket. Már csak azért is, mert nem egy nagy futballnemzet jóval előttünk búcsúzott ettől a világbajnokságtól – foglalta össze mondanivalóját Óscar Tabárez uruguayi szövetségi kapitány. – Csak azok nem hibáznak, akik nem tesznek semmit. A meccs után azzal fordultam a játékosaimhoz, hogy emeljék fel a fejüket, igenis legyenek nagyon büszkék magukra. Egyetlen rossz szavam sem lehet rájuk. Persze, mindannyian láttuk, Muslera nem mindennapi gólt kapott, de egészen addig a hibáig a legmegbízhatóbb pilléreink egyike volt.”

„Fernando nagyszerű kapus, mindannyian követünk el hibákat. Más alkalommal ő mentett meg bennünket hihetetlen védéseivel” – védte meg Muslerát a csapatkapitány, Diego Godín is.

EMLÉKEZTETŐ

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

URUGUAY–FRANCIAORSZÁG 0–2 (0–1)
Nyizsnyij Novgorod,
Nyizsnyij Novgorod Stadion, 43 319 néző. Vezette: Pitana (argentin)
Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt – Nández (Urretaviscaya, 73.), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodríguez, 59.) – L. Suárez, Stuani (Maxi Gómez, 59.). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Franciaország:
Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé (O. Dembélé, 88.), Griezmann (Fekir, 93.), Tolisso (Nzonzi, 80.) – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Varane (40.), Griezmann (61.)
Sárga lap: Bentancur (38.), C. Rodríguez (69.), ill. L. Hernández (33.), Mbappé (69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik