Vb 2018: sokallják a német szurkolók a mez árát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.28. 10:21
A német labdarúgó-válogatott 2018-as világbajnokságon használatos mezének ára miatt van kiakadva jó néhány szurkoló. A 2006-os hazai rendezésű világbajnokságon 65 euróért lehetett szurkolói mezt vásárolni, a mostani eredeti dressz ennek pont a duplája.

A tradicionális fehér, és az idegenbeli zöld mez is egyaránt 130 euróba (körülbelül 39 ezer forintba) kerül. Tegyük is gyorsan hozzá, hogy ez az eredeti mérkőzésmez, a játékosok is ebben lépnek pályára.130 euróba (körülbelül 39 ezer forintba) kerül. Tegyük is gyorsan hozzá, hogy ez az eredeti mérkőzésmez, a játékosok is ebben lépnek pályára.

Létezik egy replika, a szurkolói mez, ami nagyon hasonlít az eredetire, ám ez sem olcsó – még a németek szerint sem. Ezért ugyanis 90 eurót (körülbelül 27 ezer forintot) kell fizetniük a drukkereknek.

És hogy mi a különbség?

Természetesen más a fazon és az anyag, emellett a DFB-logó és a 2014-es vb-jelvény, s a csíkozások domborulata sem egyezik meg.

Érdekesség, hogy 2002 óta van külön mérkőzésmez és szurkolói mez. Amikor Joachim Löwék négy évvel ezelőtt megnyerték a világbajnokságot, összesen hárommillió mezt adott el a sportszergyártó.

A Bild készített anyagot a témával kapcsolatban. „Nem vesszük meg az eredeti mezt! Szurkolóként beérjük az olcsóbb, kilencven euróssal is” – nyilatkozta a lapnak az egyik düsseldorfi drukker.

„Nem fogunk százharminc euróért mezt vásárolni. Ez egész egyszerűen túl sok” – véli egy másik szurkoló.

Íme, az eredeti hazai mérkőzésmez:

 

És a replika:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik