Vb 2018: Ronaldo? Nagyszerű szabadrúgásgólt lőtt – Modric

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.16. 23:48
Horvátország 2–0-s győzelemmel kezdett Nigéria ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának 1. fordulójában. A találkozót Luka Modric döntötte el büntetőből, majd a mérkőzés után madridi csapattársáról, a portugál válogatottban Spanyolország ellen triplázó Cristiano Ronaldóról is beszélt az újságíróknak.

„Nem voltam ideges, csak arra koncentráltam, hogy belőjem a tizenegyest – árulta el Luka Modric, hogy mi zajlott le benne, mielőtt elvégezte a büntetőt. – Köszönöm Istennek, hogy sikerült, többet nem is kell mondanom. Ez remek rajt számunkra, megérdemeltük a győzelmet. Nigéria is jól játszott, de mi még jobban. Örülök, hogy belőttem a büntetőt, elégedett vagyok. Ronaldo? Nagyszerű szabadrúgásgólt lőtt."„Nem voltam ideges, csak arra koncentráltam, hogy belőjem a tizenegyest – árulta el Luka Modric, hogy mi zajlott le benne, mielőtt elvégezte a büntetőt. – Köszönöm Istennek, hogy sikerült, többet nem is kell mondanom. Ez remek rajt számunkra, megérdemeltük a győzelmet. Nigéria is jól játszott, de mi még jobban. Örülök, hogy belőttem a büntetőt, elégedett vagyok. Ronaldo? Nagyszerű szabadrúgásgólt lőtt."

A horvátok szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic gratulált játékosainak a győzelemhez és a fegyelmezett játékhoz.

„Úgy játszottunk, mint a népünk: túlélőként küzdöttünk. Köszönet a szurkolóinknak, akik eljöttek ide."

Nigéria trénere, a német Gernot Rohr természetesen nagyon csalódott volt a vereség miatt.

„Horvátország volt a jobb csapat. A második félidőben visszajöhettünk volna a meccsbe, de aztán jött a büntető. Fiatal csapatunk van, még tanulófázisban vagyunk, remélem, Izland ellen már sokkal jobbak leszünk."

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
D-CSOPORT

HORVÁTORSZÁGNIGÉRIA 2–0 (1–0)
Kalinyingrád,
Kalinyingrád Aréna, 31 136 néző. Vezette: Ricci (brazil)
Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Modric – Rebic (Kovacic, 79.), Kramaric (Brozovic, 60.), Perisic – Mandzukic (Pjaca, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Nigéria:
Uzoho – Abdullahi, Balogun, Troost-Ekong, Idowu – Ndidi, Etebo – Moses, Mikel (Simy, 89.), Iwobi (Musa, 62.) – Ighalo (Iheanacho, 75.). Szövetségi kapitány: Gernot Rohr
Gólszerző: Etebo (32. – öngól), Modric (71. – 11-esből)
Sárga lap:
Rakitic (30.), Brozovic (89.), ill. Troost-Ekong (70.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik