C. Ronaldo megelőzte Puskást, az ő gólja döntött Marokkó ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 13:39
null
Már egyedül Cristiano Ronaldo a legeredményesebb európai futballista válogatott színekben (Fotó: AFP)
A portugál labdarúgó-válogatott Cristiano Ronaldo fejes góljával 1–0-ra legyőzte Marokkót az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. A Real Madrid sztárja megelőzte a nemzeti csapatban szerzett gólok számát tekintve Puskás Ferencet, míg a marokkóiak kiesése biztossá vált.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1–0 (1–0)

Moszkva,
Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Geiger (amerikai).
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – B. Silva (G. Martins, 59.), W. Carvalho, Moutinho (Adrien Silva, 89.), Joao Mário (B. Fernandes, 70.) – C. Ronaldo, G. Guedes. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Marokkó: Munir – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi (Fadzsr, 86.), Busszufa – N. Amrabat, Belhanda (Karszela, 75.), Zijes – Butaib (el-Kaabi, 69.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard
Gólszerző: C. Ronaldo (4.)
Sárga lap: Adrien Silva (92.), ill. Benatia (40.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 2 1 1 4–3 +1 4
2. Irán 1 1 1–0 +1 3
3. Spanyolország 1 1 3–3 0 1
4. Marokkó 2 2 0–2 –2 0

A csoport másik szerdai mérkőzése
20.00:
Irán–Spanyolország(Kazany) (Tv: M4 Sport)

ÖSSZEFOGLALÓ

A portugál válogatott összeállítása egy helyen módosult a Spanyolország elleni rangadóhoz (3–3) képest: Bruno Fernandes helyett Joao Mário került be a kezdőcsapatba. A támadósorban ezúttal is Goncalo Guedes volt Cristiano Ronaldo párja.

A portugálok számára az első meccshez hasonlóan ez a találkozó is álomszerűen kezdődött. A 4. percben jártunk, amikor Bernardo Silva kisszögletét követően Joao Moutinho tekerte középre a labdát, amelyet Cristiano Ronaldo előrevetődve, erőteljes mozdulattal a léc alá fejelt. A Real Madrid sztárja ezzel megelőzte Puskás Ferencet, és 85. találatával minden idők legeredményesebb európai játékosává vált nemzeti színekben. Továbbá José Torres 1966-os bravúrja óta CR az első portugál, aki egy világbajnokságon jobbal, ballal és fejjel is szerzett gólt (1–0).

A 9. percben Ronaldo majdnem megduplázta a portugálok előnyét, ám lapos, kissé erőtlen lövése centiméterekkel elgurult a jobb kapufa mellett, majd két perccel később Rui Patrício semlegesítette Mehdi Benatia fejesét.

A folytatásban a marokkói válogatott agresszíven támadott le és kimondottan jól játszott – az első félidőben többet is birtokolta a labdát –, de nem tudta kihasználni a helyzeteit. Márpedig így nehéz egyenlíteni…

A 39. percben az Európa-bajnok is kihagyott egy ziccert, CR védők mögé beemelt labdáját Goncalo Guedes lőtte kapura, ám a marokkói kapus bravúrral belekapott a lövésbe.

Az afrikai együttes a szünet után még több helyzetet dolgozott ki, főleg Mehdi Benatia volt veszélyes a rögzített játékhelyzeteket követően. Az 59. percben azonban nem az ő, hanem Junesz Belhanda fejesénél mutatta be Rui Patrício a torna eddigi egyik – ha nem a – legnagyobb védését.

Portugália ezt követően sem játszott jól, ám amit csinált, azt hatékonyan tette. A marokkóiak előtt még a hosszabbításban is adódtak egyenlítési lehetőségek, de előbb Pepe blokkolt egy veszélyesnek tűnő lövést, majd egy felívelés utáni kavarodás végén Benatia bombázott fölé.

Marokkó kiesése ezzel a vereséggel biztossá vált, az afrikai csapat az első búcsúzó az idei vb-n.

A portugálok továbbjutása matematikailag ma még nem válhat biztossá, bármilyen eredmény is szülessen a 20 órakor kezdődő Irán–Spanyolország mérkőzésen.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik