ILKU MIKLÓS (SZENTPÉTERVÁR) 2018.06.21 20:06 Frissítve: 2018.06.21 20:07

Vb 2018: „Öt meccs kell egy olyan sérülés után, mint Neymaré"

Brazília péntek kora délután Costa Ricával csap össze az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A legfőbb kérdés a mérkőzés előtt természetesen az volt, hogy az egyik edzésen megsérülő Neymar milyen állapotban van, tudja-e vállalni a játékot. A selecao szövetségi kapitánya, Tite mindenkit megnyugtatott.

Neymarnak nem kell változtatnia a játékstílusán (Fotó: AFP)

„Ne aggódjanak miatta, jól van. Egy olyan sérülés után, ami neki volt, legalább öt meccs kell, hogy valaki újra százszázalékos állapotban legyen. De jó úton halad" – így a brazil kapitány a PSG játékosáról, aki a Svájc elleni mérkőzésen (1–1) tért vissza tétmeccsen a pályára három és fél hónap kihagyás után. Tite hozzátette: nem kéri azt Neymartól, hogy változtasson a játékstílusán, mivel egy zseni, és tiszteletben tarja a kvalitásait.

„Döntő jelentőségű a Costa Rica elleni találkozó az első fordulóbeli döntetlen miatt, tisztában vagyunk vele. Hasonlóan jó védekezésre lesz szükségünk, támadásban pedig hatékonyabbnak kell lennünk. Jó formában vagyunk, bízom a csapatban" – folytatta a szakvezető, aki megerősítette: ugyanaz a kezdőcsapat fog kifutni a pályára Costa Rica ellen, mint Svájc ellen. A csapatkapitány viszont Thiago Silva lesz.

SZÉTHÚZÁS AZ ÖLTÖZŐBEN?
Nincs minden rendben a brazilok ellenfelének háza táján. A Costa Rica-i Labdarúgó-szövetség oldalán megjelent egy videó a válogatott edzéséről, s néhány pillanat erejéig egy olyan jelenet is látható volt benne, amikor két játékos (Johan Venegas és Giancarlo González) összeszólalkozik. A felvételt gyorsan levették, de többen kiszúrták az ominózus incidenst. Ráadásul a helyi sajtó arról is írt, hogy a Real Madrid kapusa, Keylor Navas rendszeresen a többiektől elkülönülve tölti mindennapjait. A csapatkapitány Bryan Ruiz úgy fogalmazott: a pillanat hevében akadt össze két csapattársa, az ilyenek gyakoriak a futballban, edzés után az öltözőben megbeszélték. Navasszal kapcsolatban pedig sokat sejtetően csak ennyit mondott: „nagyszerű csapattárs, de meg kell értenünk, hogy ő más szinten van".

Tite hozzátette: ha úgy állítaná össze együttesét, hogy kihagyja azokat a futballistákat, akiket a legutóbbi világbajnokságon kritizáltak, akkor nem maradna senki a gárdában.

„Késő este érkeztünk meg, hajnali fél kettőkor még tartottunk egy átmozgatást. Furcsa volt, hogy nincs annyira sötét éjszaka Szentpéterváron. Kikapcsoltuk a telefonokat és táblagépeket, megpróbáltunk aludni egy kicsit. Nem egyszerű alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez" – fogalmazott Thiago Silva, a PSG belső védője.

Óscar Ramírez, Costa Rica szövetségi kapitánya Titéhez hasonlóan nyílt lapokkal játszott: elárulta, hogy egy helyen változtat a kezdő tizenegyén a Szerbia elleni 1–0-s vereséghez képest: Bryan Oviedo kap lehetőséget Francisco Calvo helyén.

„Nem szeretném, ha keményen szabálytalankodnánk Neymarral szemben, és ezt a fiúk is nagyon jól tudják. Nagyon tehetséges, különleges futballista. A svájciak durva faultokkal próbálták megállítani őt, nekünk más stratégiánk van. A zónavédekezést fogjuk alkalmazni" – magyarázta Óscar Ramírez.

Hogy ez a taktika beválik-e, azt nem tudjuk, de a hozzáállás megsüvegelendő.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

E-CSOPORT
14.00:
Brazília–Costa Rica (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport)
20.00: Szerbia–Svájc (Kalinyingrád) (Tv: M4 Sport)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 1 1 1–0 +1 3
2. Brazília 1 1 1–1 0 1
3. Svájc 1 1 1–1 0 1
4. Costa Rica 1 1 0–1 –1 0
2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.