Vb 2018: Mindig alábecsültük a svédeket, baromi nehéz lesz – Southgate

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 07:50
null
Gareth Southgate öröme a tizenegyespárbaj végén (Fotó: AFP)
Kimondottan józanul és visszafogottan értékelt az Anglia–Kolumbia labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntő után a tizenegyesrúgásokkal győztes angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate, aki persze megkapta a kérdést: vajon a siker elűzte-e 1996-os, Eb-elődöntős rontása emlékét, amikor a tizenegyespárbajban hibázott?

„Sohasem fogok megszabadulni attól az elrontott tizenegyestől, mindig velem lesz, amíg élek. De a mai különleges pillanat a csapatnak. Remélhetőleg hitet ad a jövő játékosgenerációinak is, hogy mindig arra kell gondolnunk, amit el tudunk érni – ne kössön gúzsba a múlt vagy az elvárások. Ezek a fiatal srácok most megmutatták, hogy mi lehetséges. Nagyon fontos pillanat volt ez a csapatnak, nemcsak azért, mert megnyertünk egy tizenegyespárbajt, hanem azért is, mert ötszörös túlerőben voltak a lelátón a kolumbiaiak, így olyan volt a találkozó, mint egy idegenbeli mérkőzés. Arról beszéltünk a játékosoknak, hogy meg kell írniuk a saját történetüket. Megtették, és nem akarok még én sem hazamenni” – fogalmazott a nyolcaddöntő utáni sajtótájékoztatón Southgate, aki már a Svédország elleni negyeddöntőre is előretekintett.

„Már a svédek elleni mérkőzésre gondolok. Nagyon mélyen tisztelem a válogatottjukat. Mindig alábecsültük őket, de egyáltalán nem jó a mérlegünk ellenük. Letisztult játékstílusuk van, és baromi nehéz lesz ellenük. De már nagyon várom” – mondta az angol szakvezető. Southgate kiemelte: büszke arra, hogy a rendkívül feszült hangulatú nyolcaddöntőn – néha úgy tűnt, teljesen kicsúszik Mark Geiger játékvezető irányítása alól – csapata megőrizte higgadtságát.

Kollégája, José Pekerman csapata támadójátékának gyengeségét említette a vereség fő okaként, de megjegyezte, nem elégedett a játékvezetői tevékenységgel.

„Nehéz meccs volt. Volt sebessége, volt ritmusa, ám ahogy a büntetőterületre belülre kerültünk, a játékosaim elvesztették a higgadtságukat. Mintha egy kicsit megijedtek volna. Nem teremtettünk elég veszélyt az ellenfél kapuja előtt. A kreativitásunkat és a támadójátékunkat is érintette James Rodríguez hiánya, sajnos nem volt bevethető állapotban. Kellemetlen volt ilyen játékvezetői döntések mellett futballozni, rengeteg volt a szabálytalanság. Az angol játékosok sokszor eljátszották a szabálytalanságokat, megpróbálták elérni a bírónál, hogy adjon lapot egy újabb játékosunknak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Anglia ne játszott volna jól” – így Pekerman.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

KOLUMBIA–ANGLIA11(0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 3–4
Moszkva,Szpartak Stadion,44 190néző.Vezette:Geiger (amerikai)
KOLUMBIA:Ospina – Arias (C. Zapata, 116.), Mina, D. Sánchez, Mojica – Barrios, C. Sánchez (Uribe, 79.), Lerma (Bacca, 61.) – Juan Cuadrado, Quintero (Muriel, 88.) – Falcao.Szövetségi kapitány:José Pékerman
ANGLIA:Pickford – Walker (Rashford, 113.), Stones, Maguire – Trippier, Alli (Dier, 81.), Henderson, Lingard, A. Young (Rose, 102.) – Sterling (Vardy, 88.), Kane.Szövetségi kapitány:Gareth Southgate
Gólszerző:Mina (90+3.), ill. Kane (57. – 11-esből)
Sárga lap:Barrios (41.), Arias (52.), C. Sánchez (54.), Falcao (63.), Bacca (64.), Juan Cuadrado (118.), ill. Henderson (56.), Lingard (69.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik