Vb 2018: Mbappé a tornán keresett minden pénzéről lemond

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 08:47
A francia labdarúgó-válogatott játékosa, Kylian Mbappé a világbajnokságért kapott összes pénzét karitatív szervezeteknek ajánlja.

A 19 éves csillag a francia labdarúgó-szövetségtől kapott bónuszait annak a fogyatékos gyermekek sportolását segítő jótékonysági szervezetnek adományozza, amelynek ő az egyik „főszponzora”.

Arról nincs információ, hogy Mbappé eddig mennyi bónuszt érdemelt ki, az viszont biztos, hogy a fiatal futballista a meccsenkénti 20 ezer eurós „fellépési” díjáról is lemond – ezekkel az összegekkel különböző szervezeteket fog támogatni.

A Paris Saint-Germain játékosának magyarázata szerint nem kell pénz ahhoz, hogy a hazáját képviselje a világbajnokságon. A támadó üzenete eljutott a csapattársaihoz is, a hírek szerint Samuel Umtiti is hasonlóan jár el a torna alatt kapott juttatásaival.

A francia játékosok további összegekhez segíthetik hozzá a jótékonysági szervezeteket, mint ismert, szombaton 16 órától Argentínával játszanak a nyolcaddöntőben.

Mbappé az előző szezonban a Monacótól kölcsönben szerepelt a PSG-nél, majd végleg megvette a párizsi klub, amelynél több mint 17 millió eurót kereshet évente. A világbajnokságon a torna második legfiatalabb labdarúgójaként válogatottja mindhárom eddigi meccsén pályára lépett és egy gólt lőtt.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

16.00:
Franciaország–Argentína (Kazany) (Tv: M4 Sport)
20.00: Uruguay–Portugália (Szocsi) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik