Vb 2018: majd' az összes jegy elkelt, mégis üresek voltak a széksorok

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 18:06
null
Különösen a középső szektorokban volt feltűnő a „létszámhiány” (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miért volt feltűnően sok az üres szék az Egyiptom–Uruguay (0–1) világbajnoki csoportmérkőzésen.

A FIFA közleménye szerint majdnem az összes jegyet értékesítették a jekatyerinburgi stadionba, ehhez képest a pálya melletti székek közül sok üresen árválkodott, igazán csak a kapu mögötti (olcsóbb) helyeken volt zsúfoltság. Az egyiptomi és uruguayi drukkerek az alapvonalak mögötti mobillelátókon ültek, az „ürességtől kongó” széksorokat pedig a sajtóhírek szerint orosz állampolgároknak és szponzoroknak értékesítették.

„Megerősítjük, hogy a 33061 fő befogadóképességű stadionba 32278 jegyet értékesítettünk az Egyiptom–Uruguay találkozóra. Különböző okok állhatnak a mögött, hogy a tényleges nézőszám nem tükrözte a jegyeladásokat, ezeket a FIFA kivizsgálja” – közölte a nemzetközi szervezet egyik sajtósa az AFP hírügynökséggel. A mérkőzés utáni jelentések 27 015 nézőről számoltak be, több mint ötezerrel kevesebbről a „hivatalos” adatnál. A FIFA megerősítette, hogy a tényleges nézőszám valóban 27 015 volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik